CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A hulladéklerakóról és a különleges bánásmódot igénylő gyermekek elhelyezéséről

A hulladéklerakóról és a különleges bánásmódot igénylő gyermekek elhelyezéséről

Kalmár István alpolgármester  május 13-án az MSZP részéről reagált a Dr. Molnár Ágnes által a Polgári Összefogás részéről tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra.

A hulladéklerakóval kapcsolatban elmondta, hogy a környezetvédelmi engedély 2009-ben lejár, az előző ciklusban a Fidesz által irányított városvezetés semmit nem tett a kérdés rendezése érdekében.
Az előző környezetvédelmi előírások szerint lerakó létesítésére három hely jöhetett számításba: Csepreg, Nagycenk és Fertőszentmiklós.
Mindhárom helyen, csak privát céggel közösen lett volna megvalósítható a hulladéklerakó.

A Környezetvédelmi Minisztérium feloldotta a  korlátozást így Csér községgel  már előszerződést is köthetett az önkormányzat, ami hosszú távra, 25-30 évre oldja meg a Sopron hulladék tárolását és a szelektív hulladékgyűjtést  Kalmár István  ezt  Walter Dezső polgármester és városvezetés sikerének tekinti.

A különleges bánásmódot igénylő gyermekek elhelyezéséről az alpolgármester elmondta:  nem az esélyegyenlőség et hagyták figyelmen kívül, hanem a József Attila lakótelepi és az Ibolya úti érdekeket, a város érdekeit kívánták megmutatni, hogy ne a megyéből, vagy régióból  - túl nagy területről kerüljenek ide a gyerekek.

Kalmár Istvéán szerint nem a városnak kell kezdeményezni az egyeztetést, ennek ellenére már 2003. októberében levelet küldött Ivanics Ferenc megyei alelnöknek, amelyre 2003 elején  Szabó Miklós alelnök válaszolt, és a válasz alapján  a megyei önkormányzat nem tervezte a régió gyerekeinek elhelyezését a soproni intézményekben.

Ehhez képest az áprilisi megyei közgyűlésen név szerinti szavazáson Ivanics Ferenc a Fidesz soproni szervezetének elnöke megyei közgyűlési alalnökként arra szavazott, hogy legyen lehetőség a gyerekeknek elhelyezésére valamelyik soproni intézményben.

Sopronban ugyanakkor a Fidesz frakció egyhangúan támogatta a városvezetést.  Ki képviseli a Fidesz álláspontját: Ivanics  Ferenc vagy a Fidesz frakció? -  tette fel a kérdést Kalmár István.

tsz



2004. május 14., péntek 07:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület