CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Licittárgyalás, de minek?

Licittárgyalás, de minek? címmel  tartott sajtótájékoztatót 2004. május 17-én Schlosser András, a Fidelitas soproni csoportjának elnöke és Pongrácz Nóra, a Fidelitas országos alelnöke, a Polgári Összefogás önkormányzati képviselője.


Pongrácz Nóra és Schlosser András

Az elmúlt időszakban az önkormányzati autóvásárlásokat egyre inkább a versenyeztetés, versenytárgyalás nélküliség jellemzi, a változatosság mellőzésével egyetlen cégtől történnek a vásárlások - vélték a sjtótájékoztatót tartók.
„Nem tartjuk korrekt dolognak ezt az eljárást, és azt sem, hogy közpénz - a soproni polgárok pénze - elköltése önkényes döntés szerint történik.” – hangsúlyozta Pongrácz Nóra.

A képviselőnő értesülése szerint az Egészségügyi Alapellátás ügyeleti gépkocsiját nem nyilvános liciten értékesítették, mint az elvárható lenne. Nem tudják, - ha volt ilyen egyáltalán -  hogy hol volt meghirdetve a licit, mikor és hol volt helyileg, hol lehetett megtekinteni az autót, hányan jelentek meg a licittárgyaláson és mennyiért kelt el az autó.

Schlosser András úgy vélte: „az elmúlt másfél évben érdekes autós üzletelések bontakoztak ki az önkormányzat hatáskörében”.  A Fidelitas helyi elnöke elmondta, hogy a  közérdekű adatok nyilvánosságára való figyelemmel ki fogják gyűjteni az autóvásárlásokra vonatkozó adatokat, és a továbbiakban feltett néhány kérdést arról, hogy az elmúlt másfél évben az önkormányzat, a Városháza az önkormányzati cégek és intézmények hány darab autót vásároltak – mint fogalmazott – ,,a polgármester érdekeltségi körébe tartozó cégektől", ez hány száz millió forintot jelent összegszerűen, kértek-e a vásárlások előtt más autót értékesítő cégektől árajánlatot, volt-e versenyeztetés, pályáztatás az autóvásárlásokkal kapcsolatban, milyen módon, milyen eljárással történt az önkormányzat, intézmények és cégek használt autóinak az értékesítése, ki és milyen áron végzi a vásárolt gépjárművek karbantartását, szervizelését?

A Fidelitas számára elgondolkodtató, hogy etikus és jogszerű-e ,,ez a fajta autós üzletelés, ami Sopronban folyik" – tette fel a kérdést Pongrácz Nóra.

Újságírói kérdésre, hogy konkrétan melyik cégről van szó, a képviselőnő kifejtette, hogy ,,a polgármester érdekeltségi körébe tartozó cégekre" utalt. Arra a kérdésre, hogy felvetette-e a témát képviselőként önkormányzati közgyűlésen, Pongrácz Nóra válaszából kiderült, hogy a kérdéseket a sajtó nyilvánossága által első lépésként figyelemfelkeltésnek szánták, és remélik, hogy akár a sajtón kereszül is, választ kapnak a felvetéseikre.

tsz
 



2004. május 17., hétfő 23:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület