CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Edmund Stoiber,a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke Győrben Medgyessy Péter miniszterelnökkel találkozik - Fogyatékosok esélyegyenlősége- Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány ülése

Edmund Stoiber, a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke Győrben 2004. május 18–19-én Medgyessy Péter miniszterelnök meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon Edmund Stoiber, a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke.
Medgyessy Péter és Edmund Stoiber május 18-án, kedden Győrben találkozik egymással.
A két miniszterelnök tárgyalást folytat a győri Városháza Kék termében, amelyet követően Medgyessy Péter és Edmund Stoiber közös sajtótájékoztatót tart a Városháza Dísztermében. A miniszterelnökök a Győri ETO FC stadionjában együtt megnézik a Győri ETO FC–Bayern München barátságos futballmérkőzés első félidejét
Május 19-én szerdán, Edmund Stoiber magyarországi programja Budapesten folytatódik. (MEH)

Fogyatékosok esélyegyenlősége „Aki erre a Földre született, joga van embernek lenni” – hangzott el hétfőn a „Befogadás-elfogadtatás” címmel, a soproni Nyugat-Magyarországi Egytem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán rendezett konferencián,
A rendezvényen oktatási és nevelési intézményekben dolgozó szakemberek tanácskoztak a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok integrációjáról, illetve továbbtanulási esélyeiről.
    Minden tizedik ember él ma Magyarországon valamilyen fogyatékossággal, ám közülük mind-össze 400-an tanulnak felsőoktatási intézményben – hangzott el a fórumon. Dr. Nagy Mariann, az Esélyegyenlőségi kormányhivatal Fogyatékosügyi Koordinációs Igazgatóság vezetője a Cyberpress-nek elmondta: az Európai Uniós átlaghoz képest rendkívül alacsony arány javítására az Esélyegyenlőségi Kormány-hivatal kampányt indított. A szakember úgy fogalmazott: „Nagyon fontos lenne, hogy már a korai felismerés, fejlesztésen keresztül a gyerekek megfelelő képzésben részesüljenek és egyenes út vezessen valóban a felsőoktatáshoz, tehát egy olyan szakképzettséghez, amely lehetővé teszi, hogy el tudjanak helyezkedni majd a nyílt mun-ka-erőpiacon is.”
    A szaktárca a főiskolákra, egyetemekre bejutott fiatalok támo-gatására ösztöndíjrendszer kidolgozását tervezi, valamint növelni kívánja a felsőoktatásban működő fogyatékosügyi koordinátorok szerepét. A konferencián a szakemberek a korai fejlesztés, ebben pedig a család és a szakemberek együttműködésének fontosságát hangsúlyozták; mert - mint  mondják -, a sérült emberek sikeres integrációjának alapja az időben megkezdett, korai fejlesztés. (Tóth Anita Lilla)

Ülésezik Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány kurtóriuma A Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány kurtóriuma 2004. május 19-én, szerdán, tartja ülését, amelyen az elmúlt év tevékenységéről szóló beszámoló, és a 2004. év tervei lesznek napirenden.

Kapcsolódó cikkek:
,,A Szellem igazsága és az Igaz szerint való gondolkodás' - avagy a Fizika megmentése
Fáradhatatlan tehetségápoló  fizikusok
 



2004. május 18., kedd 00:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület