CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Történelmi biciklik és nemzetközi bajnokság
“IVCA Ralley“: 2004 évi velocipéd világbajnokság Burgenlandban, a Fertő tó mentén

Május 20. és 23. között az UNESCO által világörökségnek nyilvánított Fertő tó mentén találkoznak a nemzetközi történelmi kerékpárok kiválóságai. A Burgenland Tourismus Idegenforgalmi Hivatalnak hathatós közreműködésével rendezik meg idén a történelmi kerékpárok világbajnokságát (IVCA Ralley) a pannon puszta tava mentén. Nem csak nosztalgiázókat és világbajnokokat látnak szívesen a helyszíneken, de a kiemelkedő rendezvény várja a történelmi drótszamarak tulajdonosait és barátait, és minden szenvedélyes kerékpározót.

Ruszt történelmi belvárosa a helyszín
A műemlékvédelem szempontjából is figyelemreméltó, szabad város, Rust, festői hátterével minden kerékpárrajongó Mekkája lesz. A 2004. évi kerékpár-sporteseményt csillagtúra nyitja meg olyan világbajnokokkal, mint a Tour de France nyerő Lucien van Impe, a belga Eddy Merkx és az osztrákok Rudi Altig és Roland Königshofer.
Akár egy képenykönyvben, Rust történelmi belvárosában, ahol XVI-XIX. századból származó, sgraffito díszítésű polgárházak állnak, amelyek között 2004. május 20-23 között legalább 500, nagyrészt történelmi ruhákban öltözött tarka kerékpáros jelenik meg több mint 20 országból. A szenvedélyes kerékpárosok magukkal hozzák a nagyrészt fából készült, elbűvölő járműveiket hogy azokat Közép-Európa egyik legérdekesebb kerékpárútján a Fertő tó partján mutassák be.
Közöttük olyan velocipéd sztárok, mint az angol Tony Huntington, aki a drótszamarával Angliából Rusztra kerekezett vagy a svájci Arnold Edy, akié a legöregebb vaskerekü velocipédek egyike 1872-ből. Az osztrák Manfred Cizek is résztvevője a versenynek, aki velocipédjával körbekerekezi a földet. Ennek az egyedülálló rendezvénynek abszolút csúcspontját jelentik a világbajnoki futamok és a csillagtúra, melyen neves hazai és nemzetközi kerékpár-sztárok vesznek részt.
Csillagtúra a tó körül
Május 20-án csütörtökön amíg a történelmi kerékpárosok a “Century”-n - kitartás pálya 100 mérföldön Európa legnagyobb pusztai tava körül - “edzenek”, a szép kerékpárok hazai szerelmesei 9.48 órakor saját kerékpáraikkal, az ÖBB (Osztrák Vasúti Társaság) által Bécs-Neusiedl szakaszon rendelkezésre bocsátott express vonattal EUR 8.99 érkeznek. Neusiedl pályaudvarán a kerékpárosokat a kerékpársport legendás alakjai Lucien van Impe, Eddy Merkx és Rudi Altig kerékpár-világbajnok várja. Zenei hangulatról a Radio Wien gondoskodik. 12 órakor kezdődik a csillagtúra Frauenkirchen-n át, ahol a résztvevőket fúvószene és Hans Niessl a tartományi kormány elnöke köszönti. Onnan 14 órakor tovább kerekeznek Podersdorfba, a bajnokok teréhez. A kismartoni Esterházy kastélyból a legendás kerékpáros Roland Konigshofer indul a résztvevőkkel 12 órakor Podersdorfba. A résztvevők a bajnokok terén, nem messze a strand sétányától találkoznak. 15 órakor a legendás kerékpárosok Polidor, Merkx és Altig kézlenyomatukat burgenlandi földön megörökítik. Ezen a napon 18 óráig történelmi kerékpáros bolhapiac lesz Ruston.
Május 20, csak az első napja aprogramnak, amely vasárnap estig a kerékpár sport központjává teszi a Fertő tavat. A szombati program: hosszútáv-WM Grand Prix Richard Menapace Rust és Mörbisch között. Vasárnap délután a “Sprint WM Grand Prix Roland Königshofer” tűnik majd fel Rust belvárosában 600 méteres körfolyamatban. A régi kerékpárok világbajnoksága Rust-on fejeződik be minden résztvevő felvonulásával és záróünnepséggel.

Kapcsolódó oldalak:

www.bikeburgenland.at
www.erlebnis-bahn-schiff.at
www.burgenland.info



2004. május 19., szerda 10:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület