CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Erzsébet Kórházért Alapítvány- Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország- Ausztria 2000 'Kisprojekt Alap' zárókonferencia- Templomos Napok–Sopronbánfalva

Erzsébet Kórházért Alapítvány Megalakult a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány. A közhasznú szervezetet az OEP által nem finanszírozott feladatok ellátása érdekében - hárommillió forint törzstőkével - hozta létre az egészségügyi intézmény.
    A dolgozók szakmai továbbképzése, a műszerek pótlása, az épület karbantartása – mind-mind a beteg-ellátáshoz nélkülözhetetlen feladat egy kórházban, amelyet azonban az Orszá-gos Egész--ségbiztosítási Pénztár nem finanszíroz, így a kórházaknak maguknak kell előterem-teniük az anyagi forrást. A szűkös keretből gazdálkodó Erzsébet Kórház ennek érdekében hozott létre egy alapítványt. Dr. Baranyai Tibor, főigazgató-főorvos a Cyberpress kérdésére úgy fogalmazott: „Itt egy óriási összeg került beépítésre, aminek a visszapótlása évenként több mint egymilliárd forintot igényelne, ezt természetesen a tulajdonos önkormányzat nem tudja biztosítani, ezért úgy gondoljuk, ha ilyen szép kórházat akarunk négy vagy tíz év múlva, amilyen a soproni kórház, akkor ezt meg kell óvnunk, ennek az állagát védenünk kell.”
A soproni Erzsébet Kórházban már megkezdték a épület belső festétését és tervezik az elavult  elhasználódott orvosi műszerek lassú, ám folyamatos cseréjét is. (Tóth Anita Lilla)

Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország- Ausztria 2000 "Kisprojekt Alap" zárókonferencia zajlik május 20-21-én Sopronban. A zárókonferencia célja, hogy a támogatott projektek képviselőivel és osztrák partnereinkkel közösen értékeljék a program tapasztalatait, eredményeit, valamint felkészüljenek a közeljövőben induló, hasonló célokat támogató programokra.
    A Magyarország-Ausztria 2000. évi Kisprojekt Alap keretében a Nyugat-dunántúli régióban 37 nyertes pályázat kapott összesen 4.177.376 euró támogatást. A projektek között a gazdaság- és a turizmus fejlesztését célzó projektek voltak túlsúlyban. A konferencián a kedvezményezettek bemutatják megvalósult projektjeiket.
    A résztvevőknek a várható új pályázati kiírásokkal kapcsolatos konzultációra is lehetősége lesz.

Templomos Napok – Sopronbánfalva 2004. május 21-én, pénteken Templomos Napok kezdődnek Sopronbánfalván  

2004. május 21-én, pénteken 17.30 órakor, a Bánfalvi Könyvtárban a természet és Németh Ferenc alkotta fafaragások kiállítása nyílik. Megnyitó beszédet mond Dr. Ráczné Dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, a Városszépítő Egyesület alelnöke.
A kiállítás június 4-ig látogatható

18.30 órakor, Mária-Magdolna templomnál a Bánfalvi Kórus és a Fenyő téri Iskola fúvósainak esti koncertjére kerül sor.

2004. május 23-én, vasárnap 16 órakor, a Bánfalvi Hegyi Templomban a „Kórus Spontánusz”, a Petőfi Színház egykori Színitanodájának tagjainak verses-énekes előadáára kerül sor.

2004. május 30-án, vasárnap, 8.30 órakor, a Bánfalvi Hősi Temetőben az elesett hősökre emlékeznek, amelyet követően a Bánfalvi Kórus és a Városi Fúvószenekar műsora hangzik el, és koszorúzási ünnepséget tartanak. A megemlékezést Sopron Város Önkormányzata, a Bánfalváért Baráti Kőr Egyesület,
a  Honvéd Hagyományőrző Egyesület Soproni Csoportja szervezi.

Kapcsolódó cikkek
Templomos Napok Bánfalván
Bánfalva akvarelleken

Templomos Napok
Templomos Napok



2004. május 19., szerda 22:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület