CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Kivetítőn a fotók

Díjkiosztó - megbízással


2004. május 20. Csütörtök - Egy helyszínen, egy rendezvény keretében zajlott az IBM cég két fontos eseménye. Budapesten is bemutatták az új szoftvermodellt, melyet New York államban, Somersben jelentettek be tíz nappal ezelőtt, s mely megoldás lehetővé teszi az alkalmazások és adatok elérhetőségét, bevezetését és felügyeletét úgy, hogy alkalmazható hagyományos asztali gépek és laptopok mellett az önkiszolgáló terminálokon, PDA-kon, illetve mobiltelefonokon is.

Az esemény résztvevői számítógépes szakemberek, újságírók - és ifjak voltak. Ez utóbbiak az egyetemista korosztályt képviselték. A budapesti MOM-Park egy különtermében ugyanis az új technológia bemutatása mellett (az előadók között volt Pál Ferenc szoftvertechnikai szakértő, Steward Oldroyd kormányzati és oktatási programmenedzser, illetve dr. Pataricza András, a BME docense) díjkiosztásra is sor került.

Kép a versenykiírásból

A kép forrása: www.ibm.com


2004. április 23-án 14 órától április 25-én 14 óráig zajlott Nagykanizsán, a Veszprémi Egyetem Kihelyezett Képzési Helyén az egyedülálló, kétnapos vidadal: a "Linux 48" IBM programozási bajnokság. A kitűzött programozási feladatot - térinformatikai rendszer felépítése, illetve internet alapú tudásbázis felépítésének alapkövetelményei - SuSE Linux operációs rendszeren, IBM Rational Rose, IBM DB2, IBM WebSphere és Eclipse kompatibilis szoftverekkel kellett elkészíteni. A diákok két korcsoportban, három fős csapatokban versenyeztek.

A kivetítőn láthattuk az emberpróbáló két nap során készült fotókat, melyek a hallgatókat a legkülönbözőbb helyzetekben, pózokban örökítették meg, nemkülönben a környezetet - számítógépes termek, tornaterem szivacslapokkal, hálózsákokkal -, érzékletesen elénk varázsolva az áprilisi verseny körülményeit, hangulatát.

Az oldott légkörben lezajlott díjkiosztót elegáns ebéd követte, melynek asztalainál a jövendő megbízók és megbízottjaik között már szakmai kérdések is jócskán terítékre kerültek. A két korcsoport első helyezettjei ugyanis a tárgyjutalmak mellett azonnali megbízást kaptak tényleges programozási feladat elvégzésére.

Sebők Lili



2004. május 21., péntek 10:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület