CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Művészeti iskolák találkozója- EU-felkészítő: A kereskedelmi szerződésekről- Hobbi biokertészkedés és ellenőrzött ökogazdálkodás- A L'art pour l'art társulat műsora

Művészeti iskolák találkozója Május 25-én, kedden folytatódik a művészeti iskolák találkozója.
18 órakor a Horváth József Művészeti Iskola zenetagozatos növendékeinek koncertjére kerül sor a  „Cinege” Művészeti Iskolában (Petőfi tér 6.)
 Igazgató Horváth Rudolf

18.30 órakor a juhász és a bicska, a „Cinege” Művészeti Iskola színjáték csoportjának előadása Vezető tanár: Farkas Gábor.
Édesanyám rózsafája – Gyere Kata táncba, a „Cinege” Művészeti Iskola nagycenki néptánccsoportjának előadása. Vezető tanár: Szalay Katalin
Ej bella, bella, a „Cinege” Művészeti Iskola soproni néptánccsoportjának előadása; vezető tanár: Fodor Katalin.
Süss fel nap, a  „Cinege” Művészeti Iskola soproni néptánccsoportjának előadása; vezető tanár: Németh Kinga.
Babák -  klasszikus balett táncetűd, Grease, Chorus Line – musical-tánc; a  „Cinege” Művészeti Iskola 1. és 2. a. balett-tagozatos növendékeinek előadása; vezető tanár: Gara Lídia
Jegyek válthatók, csak elővételben 10-16 óráig a helyszínen,  „Cinege” Művészeti Iskola (Petőfi tér 6.), belépődíj: 100Ft
A további részletes program a Programajánlóban.
 
EU-felkészítő: A kereskedelmi szerződésekről  2004. május 26-án, szerdán, 10:00 órakor EU-felkészítő: A kereskedelmi szerződésekről című tréningre kerül sor a Hotel Sopronban (Sopron, Fövényverem u. 3.). Uniós tagságunk szükségessé teszi a kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos fogalmak átgondolását, helyes értelmezését. A Kereskedelmi és iparkamara és az ITDH közös felkészítőjének célja, hogy segítse a vállalkozók eligazodását.
A tréning néhány témája: Mit értünk hibátlan teljesítés fogalmán? Hogyan kell eljárnunk szerződésszegés esetén? Hogyan hat az importőrre, a gyártóra a termékfelelősség egységes uniós alkalmazása?
A részvétel ingyenes. Jelentkezés: a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamaránál, Kocsi Jánosnál (99/523-570).

Hobbi biokertészkedés és ellenőrzött ökogazdálkodás  2004. május 26-án, szerdán, 17:00 órakor hobbi biokertészkedés és ellenőrzött ökogazdálkodás témakörben tart előadást  dr. Varga Mária, növényvédelmi szakember és Mikó Károly (Szemes Művek Jánossomorja)
A rendezvény helye a MTESZ székház (Széchenyi tér 2.), szervezője a Castanea Környezetvédelmi Egyesület.

A L'art pour l'art társulat műsora: Pucér nők ruhában 2004. május 25-én, kedden, 19:00 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Pro Kultúra Kht;  Sopron, Liszt Ferenc u. 1.) . a L'art pour l'art társulat előadására kerül sor. A színlap ajánlása szerint: ,,Új színdarab! A L'art pour l'art Társulat megint valami eredetit alkotott! A Pucér nők ruhában egybegyúrta az előző estek előnyeit: megtalálhatók benne a Winnetou úttörő frissessége és bravúros dramaturgiája, a Három testőr és a jeti pikírt szemtelensége, a Brutális katicabogár "rémületes könnyedsége" és a Rigoletto avagy a rotterdami toronyőr elegánsan igényes magasröptűsége.
Megkockáztathatnánk azt a kijelentést is, hogy a Társulat ezzel a produkciójával tette fel sokéves munkássága "i" betűjére a pontot. Mivel azonban a munkásság szó nem tartalmaz "i" betűt, elállunk ettől a hasonlattól. Ha egy szóval kellene jellemeznünk e fergeteges színművet, megtennénk! "
 



2004. május 24., hétfő 20:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület