CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Két keréken a Fertő-partján

    Nosztalgiázók és világbajnokokat, szenvedélyes kerékpározók, vagy csak éppen kerekezni vágyók, több mint kétszázan vettek részt aktívan a hétvégi Fertő-menti biciklis-parádén. Húsz ország között Anglia, Svájc, Csehország, Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Finnország kétkerekű járgányokon közlekedő résztvevői népesítették be négy napon keresztül a Fertő tó osztrák oldalát.
    A Velocipéd Világbajnokság résztvevői a barátudvari (Mönchhof) falumúzeum jellegzetesen patinás hangulatú színhelyére is elkerekeztek.
    Mönchhofban a helybeli gazdasszonyok főztjének – gulyás volt a menü (!) –  megkóstolásával merítettek erőt a további kerekezéshez a résztvevők. A Mönchhofi festői falumúzeumba különös hangulatot varázsoltak a  korabeli jemezekbe öltözöttek. A legrégebbi kerékpár-matuzsálem az 1869-ben készült favázas, fakerekes kerékpár volt, és ritkaságnak számított az az Angliában készült tricikli is, amelynek minden alktrésze eredeti darabból áll még ma is. A mai szemnek (és közlekedési szokásoknak is  ) furcsa, de igazi műremekeknek számító, 1886-1887-ből származó velocipédek élményt jelentő látványosságnak számítottak.
    A hétvégi biciklisparádé, amelynek magyar résztvevője nem volt,  – nézőkkel és versenyzőkkel együtt – ötezer  látogatót csalogatott ki a Fertő partjára.
    Szombaton, vasárnap talán a hűvősebb idő is segítette a Ruszt és Fertőmeggyes közötti a gyorsabb haladást: hosszútávon a WM Grand Prix ismert nyertesének, Richard Menapace részvételével, aki mellett a gyorsasági Sprint-WM Grand Prix másik ismert személyisége, Roland Königshofer is jelen volt.
    A nap nyertesként a cseh  Josef Zimovcak ünnepeltethette magát, és természetesen, amint az lenni szokott a nézők is ünnepeltek, és a közönségcsalogató programokon jól szórakoztak..
    

Képriport

 

S.K.
Fotó: Sommer/BurgenlandTourismus

Kapcsolódó cikk:
Történelmi biciklik és nemzetközi bajnokság
 



2004. május 25., kedd 13:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület