CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopronban is megkezdődött a panelprogram- Művészeti iskolák találkozója- Magyar Fül-Orr-Gége Orvosok Egyesületének 38. Kongresszusa- Színházműsor

Sopronban is megkezdődött a panelprogram. 12 panelépületben korszerűsítik a fűtést és cserélnek nyílászárókat, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a lakástulajdonosoknak. Az elvégzendő felújítások összköltsége 240 millió forint, melyet harmadrészben fizet az állam, az önkormányzat, valamint a lakóközösségek.
35 évvel ezelőtt épült az első panelház Sopronban. Ma többezren élnek ilyen lakótelepi lakásokban, amelyeknek hőszigetelése, nyílászárói, épületgépészeti eszközei elavultak. A szükséges felújításokat a legtöbb lakóközösség önerőből nem tudja megvalósítani. Az országos panelprogram támogatásáért Sopronban is sokan pályáztak. A soproni önkormányzat ebben az évben 80 millió forinttal támogatja a háztömbök felújítását.Kuti Krisztián, a Soproni Városüzemeltetési Iroda munkatársa a Cyberpress kérdésére elmondta: ebből a pénzből 12 panelépületet újíthatnak fel; a rekonstrukció 516 lakást érint. A legtöbb épületben elsőként az ablakokat cserélik ki, illetve az utólagos külső homlokzati hőszigetelést végzik el. A lakások nyílászáróinak cseréje azért szükséges, mert rosszul szigetelnek és több helyen be is áznak. Emellett korszerűsítik a fűtési-, világító-, és melegvizes berendezéseket, valamint javítják a tetőszigetelést és a lifteket is. Németh Imre, a Deák tér 63 szám alatti épülettömb közös képviselője úgy számol, hogy az elnyert támogatás segítségével megvalósított beruházással közel 20 %-os hőmegtakarítást érhető el, ami egy év alatt több mint 740.000 Ft megtakarítást jelent a társasháznak. Szakemberek szerint a szükséges felújítások elvégzésével 20-40 évvel hosszabbítható meg a panelházak élettartama. (Tóth Anita Lilla)

Művészeti iskolák találkozója 2004. május 27-én, csütörtökön  a Művészeti iskolák találkozója rendezvénysorozaton 18 óra Dömdödöm – Súlhóf – A fiúk mind ilyenek – A szarvas hátán  Lázár Ervin és Molnár Ferenc műveit adják elő a  „Cinege” Művészeti Iskola színjátszó növendékei Vezető tanár: Gara Lídia Helye:  „Cinege” Művészeti Iskola (Petőfi tér 6.)
Tücsök – Somogyi üveges – Kanásztánc A  „Cinege” Művészeti Iskola  lövői néptánccsoportjának előadása Vezető tanár: Gara Lídia
Székely képeskönyv. A Körtánc Művészeti Iskola (Zalaegerszeg) műsora Művészeti vezető:  Varga János nívódíjas koreográfus Helye:  „Cinege” Művészeti Iskola (Petőfi tér 6.). Belépődíj: 100Ft.

Magyar Fül-Orr-Gége Orvosok Egyesületének 38. Kongresszusa  2004. május 27-én tartják a Magyar Fül-Orr-Gége Orvosok Egyesületének 38. Kongresszusát a Hotel Sziesztában.

Színházműsor 2004. május 27., csütörtök  19:00 óra:  A vágy villamosa (Medgyaszay-bérlet); 2004. május 27., csütörtök   19:30 óra: Kedves hazug (Palotay-bérlet kombinált).



2004. május 25., kedd 22:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület