CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Trianon Emléknap bevezetését kezdeményezik

Jobbik Magyarországért Mozgalom : ,,Csatlakozás után, választások előtt"
Trianon Emléknap bevezetését kezdeményezik

     ,,Teljes az EU-val kapcsolatos tájékozatlanság az országban, a közeljövőben kiderül, hogy valójában milyen hozadékai vannak a csatlakozásnak" - jelentette ki Dr. Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért alelnöke Sopronban.
    ,,Az elhamarkodott, rosszul letárgyalt, megalázó csatlakozás szerződését módosítani kell, az elkészülő Európai Alkotmányról pedig Magyarországon népszavazást kell kiírni, azért, hogy az a magyar emberek érdekei szerinti legyen." - hangzott el szerdán Sopronban a Jobbik nagygyűlésén, amelyen közel 25 fő vett részt a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában.

- A nemzeti létünket befolyásoló döntések nagy részét az EP fogja meghozni, aminek  következményeképpen elveszítjük a nemzeti szuverenitásunkat - figyelmeztetett a politikus, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Jobbik képviselői kötelességüknek érzik, hogy szóljanak a Magyarországra az ,, EU bürokratikus-diktatórikus" rendszerében váró következményekről.
    Balczó Zoltán szerint a kérdés megoldását az jelentené, ha magyar társadalom a népszavazástól távolmaradva elutasítaná azt.
    A politikus az 1979 óta tartott EP-választások tapasztalataira hivatkozva fejtette ki, hogy ,,naivitás" a nagyobb ellenzéki párt részéről azt feltételezni, hogy a baloldal számára egy esetleges rossz eredménnyel járó EP-választás előrehozott választásokat erdményezne. Kifejtette: egy nemzeti, keresztény értékeket képviselő kormányra van szüksége az országnak, amelyhez – Balczó szerint – a magyar társadalomnak el kell utasítania az ,,EU sóhivatalt."
    Nagy Ervin, a Jobbik választmányi elnöke kiemelte: a Jobbik Magyarországért Mogalom kezdeményezi a Trianon Áldozatainak emlékére a Trianon Emléknap bevezetését, amellyel, – amint azt kifejtette –  a párt az értékelvű politizálás oldalán, ,, az önvédelem és a túlélés egyik lehetőségét" igyekszik megteremteni, ezért a javaslat nem kirekesztés - mondta. A politikus a bal- és jobboldali parlamenti pártokat egyaránt bírálva szólt az abortusztörvény módosításának szükségességéről, bírálta az iraki háborúban való magyar részvételt, szót emelt a szerinte tapasztalható médiaönkény ellen, és kifejezte egyet nem értését a jelenlegi és előző kormányok oktatáspolitikájával szemben.
T.É.



2004. május 26., szerda 20:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület