CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Szájer József a Hűségkútnál sajtótájékoztatón mutatta be a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti választási programját

„Csak együtt sikerülhet”

Dr. Szájer József, Sopron város országgyűlési képviselője, 2004. május 29-én a Hűségkútnál tartott sajtótájékoztatón  a Fidesz Magyar Polgári Szövetség   Európai Parlamenti választási programját mutatta be, amelyet Martonyi János vezetésével a Szabad-Európa Központ és a Fidesz szakemberei dolgoztak ki.
A képviselő elmondta: a program legfontosabb pontjai érintik a régiót is, különös tekintettel arra, hogy meghatároza azokat a feladatokat, amelyeket az európai parlamenti képviselőknek kell az Európai Parlamentben képviselniük.


Dr. Molnár Ágnes választókerületi koordinátor és Dr. Szájer József

Dr Szájer József szerint az egyik ilyen pont a schengeni rendszer életbe lépése. Magyarország a május 1-jei uniós csatlakozással még nem vált automatikusan a schengeni rendszer tagjává, a határon okmány ellenőrzésre meg kell állni és  az ausztriai munkavállalással szemben is még vannak akadályok, átmeneti időszakok vannak érvényben. Az európai parlamenti képviselők feladata ennek a két kérdésnek a minél gyorsabb megoldása – mondta a képviselő.
A program  az eddig megszokott nyugat-európai uniós ügyeken kívül rávilágít olyan kérdésekre is, amelyek ebben a térségben fontosak. Ennek egyik fontos eleme a volt szocialista országok infrastruktúrális és környezetvédelmi helyzete. Ezért fontos az Európai Parlament által nemrég elfogadott határozat, amely Sopronig építi ki a Francia- és Németországra jellemző gyorsvasút hálózatot. A másik térségi speciális helyzet, hogy a nemzet és az állam nem fedi át egymást, jelentős  nemzeti ésetnikai kisebbség,  fontos ezeknek kérdéseknek az uniós elismertetése.
Az unió alapító okirata részletesen foglalkozik az unió tagjai és a  gyarmatok közötti kapcsolattartással, ugyanakkor Magyarország számára nagyon fontos a kisebbségek ügyének megfelelő módon való kezelése az unió alapokmányában – hangsúlyozta a képviselő.

A célok eléréséhez világos kormányzati politikára, uniós képviseletre van szükség. A két éve hivatalban lévő kormány Dr. Szájer József megítélése szerint súlyos  hiányosságot  hagyott maga után. A parlamenti ciklus felénél megállapítható, hogy az ország rossz irányba halad, megszűntek azok az intézkedések is, amelyeket a korábbi polgári kormány elért, sodródik az ország, bizonytalanság, kiszámíthatalanság, megbízhatatlanság uralja a jelenlegi kormányzati politikát - hangsúlyozta  az országgyűlési képviselő.

Dr. Szájer József  bejelentette: folytatódik a Nemzeti Petíció aláírás gyűjtése, eddig Sopronban 9620 aláírást gyűjtöttek össze. Ezzel az eredménnyel Sopron a Fidesz választókerületei közül az első öt között van, nagy a támogatottsága a petíciónak. Június 6-án Sopronból is sokan részt vesznek a petíciónak a támogatására és a polgárok petíciós jogának a megvédésére tartandó budapesti összejövetelen.

A képviselő elmondta: június 1-jén Orbán Viktor a Hűségkút felavatása óta első alkalommal lesz aváros vendége és megtekinti a díszkutat, amelyet az általa miniszterelnökként aláírt, a Hűség Napját országos ünneppé nyilvánító kormányrendelet eredményeképpen állítottak fel a Kisvárkerületen.

tsz



2004. május 29., szombat 23:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület