CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

EP-kampány: Dávid Ibolyát, a pártszövetség együtt várja vasárnap Sopronba

EP-kampány: Dávid Ibolyát, az MDF és MDNP együtt várja Sopronba

Június 6-ra Dávid Ibolyát Sopronba várják. Ezt az MDF és MDNP helyi szervezeteinek két elnöke a tegnap a soproni MDF-székházban közös sajtótájékoztatón jelentette be.
Borbély József (MDF) ismertette Dávid Ibolya tervezett soproni programját, amelynek része lesz egy soproni városnézés, a Páneurópai piknik sopronpusztai helyszínén tett látogatás, illetve koszorúzás az áttörés emlékművénél, majd a sopronkőhidai rabtemetőben hajtanak fejet ,,a vidék 301-es parcellájánál", az 56 után kivégzett mártírok nyughelyénél.
 

Oszvald Ferenc, Payer Erzsébet, Borbély József

A sajtótájékoztatón Payer Erzsébet, a Magyar Demokrata Néppárt helyi elnöke az Magyar Demokrata Fórummal való együttműködésről szólt. Payer Erzsébet emlékeztetett arra: a Békejobb idején már volt a két pártnak közös programja. Az  MDNP szombaton tartott  országos tisztújító küldöttgyűlésének határozatait is ismertette Payer Erzsébet, amelynek része a MDF-vel való szövetség újbóli megerősítése. Az ország mesterséges politikai kettészakítására való törekvéseket elfogadhatatlannak, a jobbközép választási-, vagy kormányzati esélyeit kockáztatónak tartja az MNDP, amely véleményének az elnök asszony is hangot adott.
A válaztási felkészüléssel kapcsolatban Oszvald Ferenc a helyi MDF kampánykoorinátora beszámolt arról, hogy a két párt több száz kopogtatócédulát adott le, és arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a középjobb-jobboldal pártszövetség minden soproni szavazókörbe tud képviselőt delegálni. A továbbiakban beszámolt az EU-csatlakozás és magyar kultúra viszonyáról tartott közelmúltbeli sikeres soproni rendezvényről. A vidék Magyarországára is figyelmet fordít az MDF, ezért a jövő héten Harkán kampányolnak.
Oszvald Ferenc arról is beszámolt, hogy a plakátozás kérdésében megállapodás történt a város és a pártok között, ami azt jelenti, hogy kulturált módon sikerült az adott keretek között megoldani a pártoknak a plakátokon keresztüli jelenlétét.

T.É.



2004. június 03., csütörtök 08:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület