CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Iskolaügy: a kisebbséggel és a szülők akaratával szemben

Iskolaügy: a kisebbséggel és a szülők akaratával szemben

- A Fenyő téri két tannyelvű iskola igazgatói állására kiírt pályázat ügyében szocialista városvezetés nem veszi figyelembe sem a helyi német kisebbség véleményét sem a gyerekek szülei által 300 aláírással benyújtott petíciót, amelyben a korábbi igazgató melletti kiállásukat fejezik ki - mondta el a sajtónak Dr. Molnár Ágnes, a Polgári Összefogás önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján

    A képviselő asszony emlékeztetett arra, hogy Romano Prodi szerint Európa a kisebbségek Európája, azaz Európa a kisebbségek tiszteletén és a kisebbségek együttműködésén alapul. Mindezek azt is jelentik, hogy a 450 milliós európai közösségben minden népcsoport kisebbségnek számít.
    Ez az elv Sopronban nem valósul meg - figyelmeztetett a képviselő, arra kérve a helyi szocialistákat, hogy a német kisebbségi önkormányzat és a szülők, a választópolgárok véleményét, a Fenyő téri iskola igazgató-kinevezési ügyében tartsa tiszteletben.

    Dr. Molnár Ágnes hangsúlyozta: ,,A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a német kisebbség belső ügyének tartja, és teljes mértékben tiszteletben tartja a német kisebbségnek azt a jogát hogy iskolájukban kit akarnak igazgatónak, ugyanakkor úgy tartja, hogy ,, a demokrácia nem a szocialista többség diktatúráját jelenti a kisebbségek felett."

- Milyen demokrácia az, ahol sem a német kisebbségi önkormányzat véleményét, sem a 300 szülő, választópolgárok véleményét nem veszik figyelembe? - tette fel a kérdést a képviselő asszony, aki úgy vélte, hogy az egyébként nagyon is politikai színezetűnek látszó iskolaügyben ,,látszik, hogy a magukat szóban demokratáknak mondók tulajdonképpen mennyire támogatják, vagy sem a kisebbségeket."
    Dr. Molnár Ágnes arról is tájékoztatta a sajtót, hogy hétfőn ül össze az az egyeztető bizottság, amely szakértőkön, és a német kisebbségi önkormányzat képviselőin kívül három szocialista önkormányzati képviselőből áll.

T.É.



2004. jĂşnius 05., szombat 20:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület