CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Ellenzéki aggodalmak

Ellenzéki aggodalmak

A Polgári Összefogás nevében Adbdai Géza frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót 2004 június 7-én.

A politikus tájékoztatott arról a frakció demokratikus alapelvnek tartja, hogy ellenzék nélkül nem lehet kormányozni, fejlett demokráciában a politika a hatalom és ellenzék párbeszédén alapul.
A Polgári Összefogás szerint újabban a városvezetés részéről ez a párbeszéd nemcsak az ellenzék, hanem a város polgárai irányában is hiányzik, „a jelenlegi MSZP-SZDZ koalíció önkényes, diktatorikus módon, mindenkit megkerülve, szinte erőszakosan vezeti a várost”.

A kijelentések alátámasztására Abdai Géza az utóbbi idő történéseire kívánt reflektálni.
A Megyei Egyeztető Bizottság  működésével kapcsolatban bírálta a városvezetést, hogy a megyei jogú városi státusz adta lehetőségeket nem használja ki, „nem ebbe a fórumba kíván életet lehelni”, hanem a sajtón keresztül üzengetve kíván hangulatot kelteni a megyei Fidesz vezetés ellen, ezáltal a soproni szervezet ellen is.
A politikus az egészségügyi miniszter látogatásával kapcsolatban aggasztónak tartja, hogy „szinte semmibe vették az ellenzéket”, annek ellenére, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően, egy egységes fellépéssel sokkal nagyobb hangsúllyal lehetett volna fellépni a mentőállomás és a központi ügyelet érdekében.
Példaként említette, hogy a kórház esetében soha nem történt meg, hogy az ellenzék a városvezetés előterjesztése nélkül szavazott volna.
A frakció aggasztónak tartja, hogy mélygarázs ügyben sem történt egyeztetés még a kereskedelmi kamarákkal, az építészekkel sem.
Nem történt  egyeztetés a vízmű irányában sem, közismert, hogy az elnyert több milliárdos ISP projekt keretében, a Kis Várkerükleten is útfelbontásra kerül sor, a tervek összehangolásának a hiányát is kifejtette a politikus.
A Globex ügyben is hiányolja az egyeztetést a frakció. Az összevont bizottsági ülésen, az ügyvédi iroda által tartott tájékoztató után, percek alatt döntött a képbiselő testület.
A frakcióvezető újra jelezte, hogy egy hónappal ezelőtt a polgármester még feljelentést helyezett kilátásba. Az MSZP-SZDSZ többség által elfogadott határozati javaslat  után nincs jogalap a feljelentésre – hangsúlyozta a politikus.

A Fenyő Téri Általános Iskola igazgatói megbízásával kapcsolatban a Abdai Géza elmondta: nem történt egyeztetés a német kisebbségi önkormányzattal, Thurner Mihály utódaként apolgármester és városvezetés nem veszi figyelembe a német kisebbség érdekeit. A lépviselő nehezményezi, hogy a kialakult helyzetben létrehozandó kilenc fős bizottságban a három fős szakértő, három fős kisebbségi és három fős önkormányzati csoportban az ellenzék nem kapott képviseleit lehetőséget.

A város polgárai és az ellenzék véleményének figyelembe vétele nélküli kormányzás hosszú távon nem szolgálja a város érdekeit- hangsúlyozta a Polgári Összefogás frakcióvezetője.
 

tsz.
 



2004. jĂşnius 08., kedd 07:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület