CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz szerint a ,,csúsztatás' kifejezés kevés

A Fidesz szerint a ,,csúsztatás" kifejezés kevés

,,A városi beruházáok korábban a Soproni Önkormányzat konszenzussal támogatott témái közé tartoztak, amelyeket a soproni politikai résztvevők csak tényszerűen tettek kampányaik témájává. Eddig a fejlesztéseket és azok támogatását nem övezték csúsztatások és hazugságok" - jelentette ki Havas András az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának fideszes elnöke a mai sajtótájékoztatón az Új u. 3. szám alatti székházban.

    ,,Ebben e ciklusban, a Walter Dezső polgármester és az MSZP-SZDSZ koalíció által vezetett önkormányzat már a beruházásokat sem tartja tiszteletben, úgy tűnik, a kampány érdekében náluk minden megengedett." - fogalmazott a politikus, aki kifejtette: ,,Az MSZP-SZDSZ koalíció a kampányában olyan szórólapokat terjeszt, olyan újságbéli interjúkat ad, amik minősítéséhez a csúsztatás szó kevés."
    Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: kénytelen ,,visszafordítani" a ,,tények és hazugság"  MSZP-s kampányszlogent a szocialistákra, azzal kapcsolatban ,,amit Walter Dezső polgármester a saját aláírásával 25000 ezer példányszámban kiadott szórólapon  a városi beruházások tekintetében közzétett."
    Havas András az MSZP-s szórólapról idézett: ,...az eltelt időben több mint kétmilliárd forint állami táogatás érkezett Sopronba: Sportlétesítmény- A Káposztás utcai Stadion rekonstrukciójára elnyert támogtás 355 millió Ft. Ipari Park- Az inkubátorház megvalósításához elnyert támogatás 1,1 milliárd Ft."
A hosszú, szórólapon található lista fenti két nagy eleme, – amely közel másfél milliárdot tesz ki a listáról – képezte az önkormányzati képviselő cáfolatának tárgyát, amelyeket követően több, eddigi beruházással, támogatással kapcsolatos MSZP-s állítást is megcáfolt a politikus.
Kijelentette: ,,Egyrészt ezeket a támogatásokat nem állami támogatásként kapta Sopron, másrészt pedig nem ebben a ciklusban."
Az 1,1 milliárdos inkubátorház-támogatásban 2,5 millió forintnyi euro Phare-támogatáshoz jutott a város (az állami támogatás mellett). A Phare CBC támogatás döntése 2001-ben született- tette hozzá – ,,tehát ez sem ehhez a ciklushoz kötődik, a Káposztás-utcai stadionhoz hasonlóan".
     Ezt követően tételesen adta elő, hogy mik azok a jelentősebb önkormányzati fejlesztések és beruházások, amelyek az elmúlt ciklushoz kötődnek, és amelyek között szerepelt a Liszt Ferenc Konferenciaközpont, a Zeneiskola, a Hűségkút, az új gázmotoros hőközpont és távvezeték, a soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási fejlesztési programja, 5 milliárdos támogatással.
    Havas András azt is elmondta, hogy a Hátulsó u. és a Táncsics u. 17. szám alatt épülő lakások helykiválasztás és előkészítése is az előző ciklusban történt, hozzátéve: ,szerencsésnek mondható, hogy a még éppen fel nem számolt Széchenyi-tervből sikerült támogatást kapni a megvalósításukra" 
További programok felsorolásában felhívta a figyelmet például arra, hogy a kórházi műszerek 60 százalékos önrészét banki hitelből finanszírozzák, és  kijelentette: ,,nem a jelenlegi önkormányzat által eddig elnyert támogatás összege 2 miliárd forint, hanem az idei év banki eladósodásának növekménye annyi."

T.É.



2004. jĂşnius 08., kedd 23:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület