CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Kampánygyűlés Medgyessy Péter miniszterelnök részvételével

Kampánygyűlés Medgyessy Péter miniszterelnök részvételével
,,Mi egy normális, higgadt, békés ország mellett vagyunk."

    A Várkerületen tett rövid sétát követően érkezett Medgyessy Péter miniszterelnök a soproni politikai nagygyűlés helyszínére, a Széchenyi téri Hűségzászló előtt felállított színpadra.

    A miniszterelnök szónoki pódiumra való lépése előtt Walter Dezső polgármester és Kránitz László a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, az MSZP helyi szervezetének elnöke köszöntötte a politikai nagygyűlés résztvevőit.
    Kránitz László elmondta, hogy 2002 tavaszán az országgyűlési képviselő választáson a MSZP Sopronban annyi szavazatot kapott, amennyit korábban még egyetlen egy választáson sem, hasonlóan a 2002 őszi önkormányzati választásokhoz, amikor az MSZP annyi szavazatot szerzett, amennyit helyhatósági választások során még sohasem. A politikus a hallgatóságot arra is emlékeztette, hogy 2002 őszén a MSZP harmadszor is győzni tudott, amikor Walter Dezsőt választották meg Sopronban, amivel a,, soproni választók 2002-ben megtörték a jobboldal befolyását és cáfolták a városra erőletett fideszes jelzőt." - mondta a politikus.

    Az Európai Parlamenti képviselők választáson a választópolgároknak azt kell eldönteniük, hogy ,,szavazatinkkal melyik az a párt, amelyik a legjobban képviseli, a leghatározottabban védi Magyarország érdekeit az Európai Parlamentben, az Európai Unióban". - mondta Kránitz László.
    Medgyessy Péter kampánybeszédében – amelyet kezdetétől fogva egy csoport zavarni igyekezett – szólt arról, hogy az ellenzék valótlan dolgok állításával ijeszteget, megszorító csomagokkal, ,,miközben látjuk, hogy a magyar gazdaság teljesítménye jó."
    A Nemzeti Petíció mentén olyan intézkedések születnének, amelyek a kormányt megszorításokra kényszerítenék rá - fejtette ki a miniszterelnök, kijelentve: ezt nem vállalhatja.
    Emlékeztetett arra is, hogy az ellenzék által emlegetett május elseje utáni áremelkedésekre sem kerül sor.
    ,,Nekünk magyaroknak össze kell fognunk. Nekünk magyaroknak elkerülhetetlenül meg kell állítani azt a folyamatot, ami akadályozza az együttműködést, azt, hogy sikeresek legyünk" -jelentette ki.
    A továbbiakban szólt arról, hogy Európa esélyt és lehetőséget jelent.
    Egy szociális Európa megteremtésének fontosságát hangsúlyozva kiemelte:
    ,,Mi egy békés, normális, és a szociális kérdésekre összpontosító Európát akarunk. Modern országot akarunk, amihez fejlődés kell, a fejlődéshez beruházásokra van szükség, utakra, munkahelyekre, egészségügyre", továbbá a nyugdíjasok és fiatalok támogatására, a versenyképes tudás megszerzésének lehetőségeire egyaránt.
    ,,Az Európai Parlamenti választások tétje elsődlegesen az, hogy ki és milyen stílusban képviseli Európában Magyarországot" - jelentette ki a miniszterelnök.
    ,,Mi, a csendes többséget képviseljük, mi a nyugodt, a higgadt erőt képviseljük, azt akarjuk, hogy ebben az országban normális viszonyok legyenek végre.
    Megváltozott a tét kedves barátaink, mert abból a stílusból, amit most is látunk, és amit a parlamentben is láttunk az ország nyugalma és békéje a tét a választásokon." (…)
    ,,Mi egy normális, higgadt, békés ország mellett vagyunk." - tette hozzá.
    Medgyessy Péter kiszámíthatatlannak nevezte a jobboldal politizálását amelynek vezető ereje – mint kifejtette –, elindult liberális-radikális pártként, aztán hirtelen átváltott konzervatív párttá, majd ,,populista lett."
    ,,Nem csak beszélünk, (nem is fütyülünk), mi egyszerűen csináljuk a dolgunkat." -fejezte be beszédét Medgyessy Péter miniszterelnök, egyben sokadszorra reagálva beszéde során arra, a tényre is, hogy a rendezvény alatt egy csoport folyamatosan tülköléssel, dudákkal, sípokkal keltett hangzavarral, továbbá feliratos táblákkal nemtetszésének adott hangot.
    A rendzavarók közül egy személyt a helyszínre érkező rendőrök, némi dulakodást követően, előállítottak. Információink szerint az előállított személy a MIÉP helyi szervezetének vezetője.

T.É.



2004. jĂşnius 09., szerda 01:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület