CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Osztrák tervek szerint a Dunából kellene vizet vezetni az alacsony vízállás miatt a Fertő-tóba. A víz egy csatornán keresztül Parndorf-nál kerülne a tóba; a beruházás 30 millió Euróból 2007-ig valósulhat meg. Magyar vízügyi szakemberek szerint az elképzelés egyelőre sem szakmailag, sem anyagilag nem támogatható.

Sopronban és környékén kétszer annyi fertőzött kullancs található, mint átlagosan a világ többi részén. Veszélyes területek a szárhalmi erdő, a Kis-Tómalom és a brennbergi völgy. Kirándulás előtt fontos a megelőző óvintézkedés, illetve a tüzetes önvizsgálat. A 24 órán belül szakszerűen eltávolított kullancs nem okoz megbetegedést.

Térségükben is megkezdődött a parlagfű irtása, melyet még a júliusi virágzás előtt meg kell kezdeni. A közterületeken, a zöld növények nyírásával együtt a városüzemeltetés munkatársai végzik el ezt a feladatot. A magánterületeken azonban mindenkinek magának kell gondoskodni a parlagfű irtásáról.

A megyei választási iroda tájékoztatása szerint az Európai Parlament képviselőinek választásán szavazni a szavazás napján, 2004. június 13-án 6 órától 19 óráig lehet. A szavazólapon az Országos Választási Bizottság által nyilvántartásba vett és általa kisorsolt sorrend szerint szerepelnek a jelölő szervezetek. Az EP tagjainak választásán szavazni érvényesen egy jelölő szervezet listájára lehet. A szavazólapon a jelölő szervezet által bejelentett sorrendben a listán induló annyi jelölt neve szerepel, amennyi a megválasztható képviselők száma.

Noha a visszalépés gondolata is felvetődött, a Matáv Sopron tulajdonosai végül úgy döntöttek: a csapat elindul az UEFA-Intertotó-kupában. Az FK Teplice elleni párharc első meccsét Sopronban rendezik június 19-én 20.30 órától, a visszavágót 27-én, 17 órakor vívják a cseh városban.



2004. június 10., csütörtök 14:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület