CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Egy-egy mondatban: Mádl Ferenc, Schmitt Pál és Szájer József, Medgyessy Péter, Kovács László, Kuncze Gábor , Dávid Ibolya

Országos nyilatkozatok

Mádl Ferenc köztársasági elnök az Országos Választási Bizottság (OVB) vasárnapi ünnepi ülésén megköszönte a magyar választópolgároknak, hogy "az európai átlaghoz képest magas arányban" vettek részt az Európai Parlament képviselőinek választásán. "

"A csapatom és a magam nevében köszönöm a támogatást az egész országnak, mindenkinek, aki megtisztelt minket a bizalmával, megtisztelt a támogatásával. Szívből köszönjük, hogy átütő sikert, óriási győzelmet arathattunk" - nyilatkozta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke.
"Ez a választás egy nagy győzelem, de nemcsak a Fidesz, hanem az Európai Néppárt számára is" - jelentette ki Szájer József. Hozzátette, a Szövetség várhatóan az egyik legnagyobb nemzeti delegációt fogja alkotni az Európai Néppárt frakciójában. "

Medgyessy Péter szerint az MSZP szavazói nem voltak eléggé motiváltak abban, hogy részt vegyenek a választáson. A miniszterelnök vasárnap este a szocialista párt budapesti székházában értékelte az európai parlamenti választás eredményeit sajtótájékoztatón. "Az MSZP szavazói nem voltak eléggé motiváltak abban, hogy részt vegyenek a szavazáson. Érthető, hiszen az MSZP szavazói úgy gondolják, hogy ez a kormány a dolgát végzi tisztességgel" - fogalmazott Medgyessy Péter.

A kormányfő fontos eredményként értékelte, hogy az ország nem akar kétpárti demokráciát. Kijelentette: a kormány ezentúl még következetesebben halad arra, amerre elindult. Medgyessy Péter kiemelte a reformok továbbvitelét. Mint mondta, "a kormány számára ez egy biztatás, hogy a jövőben (...) még következetesebben csinálja azt, amit elkezdett az előző két évben". Hozzátette: következetesebben abban az értelemben, hogy a reformok azok, amelyekre szüksége van az országnak a modernizációhoz.

Kovács László pártelnök azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormánypártok nagyobb bizalmat kaptak az EP-választáson, mint más európai uniós országok kormánypártjai. "A békétlenséget szítók nem szereztek többséget az európai stílusú kampányt folytatókkal szemben" - jelentette ki az MSZP elnöke, külügyminiszter. "A mi képviselőink (...) a párttól arra kapnak mandátumot, hogy mindent tegyenek meg az összefogásért, a 24 képviselő összefogásáért, a haza, a nemzet érdekének közös szolgálatáért" - mondta.

Liberális áttörés történt az európai parlamenti választásokon - értékelte Kuncze Gábor SZDSZ-elnök a párt által szerzett két mandátumot vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MDF mandátumot szerzett szövetségeseivel együtt az Európai Parlamentben, mindenkinek köszönöm" - mondta a demokrata fórum elnöke. Dávid Ibolya hangsúlyozta: annak ellenére sikerült mandátumot szerezniük, hogy "a politika mindent megtett annak érdekében, hogy elvegye a kedvet ettől a választástól".
(Forás: MTI, Népszabadság, magyar Nemzet, ndex.hu, radi.hu)



2004. június 14., hétfő 00:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület