CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. február 7., kedd, Tódor, Rómeó napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Pannon barátság: Soproni művészek nagymartoni kiállítása

    A nagymartoni Galerie Schinner kiállítótermeiben Dorosmai Erzsébet, Török-Horváth Bernadett és Puli-Horváth Ferenc közös tárlata nyílott.
    Nem csak hangzatos cím a Pannonische Freundshaft, azaz a múlt héten Nagymartonban (Mattersburg) nyílt közös tárlat Pannon barátság címe, hanem valódi, személyes művész-barátságok révén jött létre a két soproni és egy magyar származású, burgenlandi művész munkáiból.

Dorosmai Erzsébet, Puli-Horváth Ferenc, Török-Horváth Bernadett
és meghívói, vendéglátóik a megnyitón

Köszöntőjében a galéria nevében Julia Schinner a régió múltjáról, jelenéről és jövőjéről szólt. ,,A művészet sohasem ismert határokat" - mondta, amit bizonyít a kismartoni hármas kiállítás is, mint ahogyan az a szoros kapcsolat is, amely az évtizedekig húzódó határok ellenére – gyakran éppen a műészeteknek köszönhetően –mindig is elő valóságként hatott a határ két oldalán élők között, az élet több területén.

A Galerie Schinner (Michael Koch Strasse 2.) három kiállítótermében, több mint ötven érdeklődő jelenlétében Dietmar Baurecht, a burgenlandi regió alkotóinak menedzsmentjével foglalkozó társaság vezetője az alkotás folyamatáról is beszélt, amely során a művész alakítja, átalakítja környezetét. Ennek a művészi eszközökkel történő valóság-átlényegítésnek és a gazdasági folyamatok révén történő változásoknak a közös pontjainak keresését is fontosnak találta a megnyitót tartó Dietmar Baurecht, azért, hogy a művészet minél inkább elfoglalhassa a társadalomban méltó helyét.

Dorosmai Erzsébet pasztell- és kollázs munkákat, Török-Horváth Bernadett akvarelleket, az Ausztriában és Amerikában élő, magyar származású Puli-Horváth Ferenc erős színkontrasztokra épülő, jellegzetes, textiles irányultságát is jelző képeket mutat be.

A tárlaton, amelyen a ,,szomszédok" igen nagy barátsággal fogadták a soproni művészeket, köszöntőt mondott Josef Reisner, Nagymarton alpolgármestere.

A tárlat szerdától-vasárnapig várja a látogatókat 16-19 óra között.

T.É.2004. június 14., hétfő 10:20


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület