CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Negyvenhetedszer

Június 18-án kezdődik a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) idei rendezvénysorozata.

A látványos és különleges produkciókkal tarkított rendezvények programkínálatát mutatta be Horváth Zoltánné a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója és Horváth Elvira programszervező a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális központban tartott pénteki tájékoztatóján.

A szervezők elmondták: az első hétvégén a hagyományosan megrendezett népművészeti kirakodóvásár hangulatához igazították a megnyitó programjait, így láthatja az érdeklődő közönség a Rajkó zenekar "Virtuóz varázs" produkcióját , és első alkalommal a  budapesti Tűzmadarak bemutatóját.
Idén is a tavalyihoz hasonló, negyvenmilliós költségvetésből - amely tartalmazza a 12 milliós önkormányzati, 3 milliós Nemzeti Kulturális Alap és 2 milliós nyári szabadtéri színház számára biztosított állami támogatást -  rendezi meg a Kht. a soproni és barlangszínházi  programokat.

A közel egy hónapos rendezvénysorozat kulturális seregszemléjén  régizenei fesztivál és kurzus,   barlangszínházi opera és operettelőadások, a Petőfi színházban előbemutató, koncertek, kiállítások, vásári komédia, magyar és nemzetiségi folklórműsorok sportrendezvények, az eseménysorozatba beintegrálódott VOLT fesztivál, a TIT soproni szervezetével közösen ismeretterjesztő előadások szerepelnek. A rendezvényeken olyan újonnan résztvevő, vagy visszatérő hírességeket láthat a közönség, mint Tokody Ilona, Gregor József, vagy Malcolm Bilson.
Horváth Zoltánné beszámolt arról, hogy a Fertőrákosi Barlangszínház működésének biztosításához elengedhetetlenü szükséges felújításokat állami támogatás hiányában a Kht. saját költségvetéséből megoldotta, ugyanakkor a férőhelyek korlátozott száma miatt kevesebb előadás finanszírozását tudják megoldani. A kulturális igazgató örvendetesnek nevezte, hogy idén a Petőfi színházzal együtt gesztusként a nyugdíjasok felé, meghívót küldtek a színházi bemutatóra a nyugdíjas kluboknak.

A cyberpress kérdésére Horváth Zoltánné elmondta: a július 11-ei  zárással nem fejeződik be a Kht. nyári kínálata, a partnerszervezetekkel együtt, egész nyár folyamán biztosítanak tartalmas programokat a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak.

tsz

kapcsolódó cikkek: Soproni Ünnepi hetek 2003
                               Soproni Ünnepi Hetek 2004 - Letölthető részletes program



2004. jĂşnius 15., kedd 11:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület