CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Téma: az ominózus ,,beintés' és annak a tévéfelvétele

Téma: az ominózus ,,beintés" és annak a tévéfelvétele

    A Sopron Városi Televízióban kétszer is bemutatott vágatlan közvetítés, majd annak egy, a Hír Televízó által bemutatott részlete tárgyában tartott sajtótájékoztatót a Fidelitas Soproni Szervezete a tegnap a Sopron Városi Televízió Frankenburg utcai székháza előtt.

    Pongrácz Nóra és Rácz Richárd alelnökök a Fidelitas nevében azt kifogásolták, hogy mint ő maguk állították: a Sopron Városi Televízió ,,több országos tévécsatorna  kérésére sem volt hajlandó  eladni azt az ominózus felvételt", amelyen Medgyessy Péter miniszterelnök a  soproni  június 8-ai politikai nagygyűlésén  az őt kifütyülőknek,  ,, úgymond: beintett."
    A Fidelitas feltette azt a kérdést, hogy a felvételt megvenni szándékozó tévécsatornákat miért irányította a helyi televízió a Miniszterelnöki  Hivatalhoz?
    Ugyanakkor a Fidelitas helyi alelnöke azt is kijelentette, hogy a felvételen rögzített gesztus ,,nem miniszterelnökhöz méltó viselkedés."

    A Sopron Városi Televízió  vezetője eletronikus levélben történt megkeresésünkre válaszolva a tegnap esti Krónika és a ma esti Krónika című műsorra hívta fel a figyelmünket, amelyben a televízió álláspontjának adott hangot a szerkesztőség.
    A Sopron Városi  Televízió Krónikájában a Hírek minden áron? címmel elhangzott összeállításban a miniszterelnöki beszédet tartalmazó anyaggal kapcsolatban elhangzott: a helyi televízióhoz az anyaggal kapcsolatban semmilyen hivatalos írásbeli megkeresés nem érkezett. A telefonos érdeklődésre azért irányították a MEH-hoz a telefonálót, mert  tudomásuk szerint a városi televízión  kívül a helyszínen a MEH stábja forgatott még. A Sopron Városi Televízió a Fidelitas-sajtótájkoztató kapcsán, többek között, azt is kijelentette, hogy a Hír TV-hez jogosulatlanul került anyaguk és annak bemutatása, illetve továbbadása ügyében megtette a megfelelő jogi lépéseket.

T.É.



2004. jĂşnius 15., kedd 22:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület