CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A mi walesi emberünk

A mi walesi emberünk
Doktor Jan Abas könyvet ír


A walesi dr. Jan Abas, a matematika doktora, egyetemi kutató természetesen hallott már a Parkinson-kórról, de álmában sem gondolt arra, hogy egyszer neki is szembesülnie kell a fiatalokat sem kímélő betegséggel. Hatvanadik születésnapját ünnepelte, amikor szitáló kézremegést fedezett fel magán.

- Boldog vagyok, hogy eljuthattam az önök gyönyörű városába, amelynek létezéséről korábban nem tudtam, s találkozhattam dr. Málly Judit főorvossal. Az én esetem mindenképpen egy big story, hiszen remegő vénemberként érkeztem. Nézzen csak rám, megfiatalodtam. A transcraniális mágnesstimulációnak és a vele párhuzamos gyógyszeres kezelésnek köszönhetően biztosan állok a lábamon, s a kézremegés is alábbhagyott. "Teljesítőképességem csúcsán kerített hatalmába a betegség. Tudtam, hogy ezt nem hagyhatom, hiszen meglehetősen aktív életet éltem addig. A világ számos pontján tartok havonta több alkalommal matematikai előadásokat, kutatok, olimpikonokat készítek fel, a fitnesszel kapcsolatos problémákról írok, jógázom, behatóan foglalkozom a számítástechnikával. Lázasan kerestem a megoldást. Ráakadtam dr. Málly Judit terápiájára, ami úgy felkeltette az érdeklődésemet, hogy azonnal e-mailt küldtem a főorvosnak, kértem, ha teheti, fogadjon. A gyors válaszból megtudtam, nincs akadálya soproni utazásomnak.

A terápiáról nem csupán betegként érdeklődtem. Szeretném a még kísérleti stádiumban lévő módszert világszerte propagálni, tudják meg minél többen, nem kell már együtt élni a Parkinson-kórral. Feltett szándékom, hogy történetemet könyv formában bocsátom az érdeklődők rendelkezésére. Az is lényeges része a mondandómnak, hogy a Parkinson-kóros, tiszta tudatú embereknek nem kell lemondaniuk a munkáról, hiszen például a számítástechnika világában jól boldogulhatnak. Szeretnék kapcsolatot teremteni a Sopronban kezelt betegekkel, hogy könyvemben megírhassam, kire milyen hatást gyakorolt a transcraniális mágnesstimulácó."

Jan Abas egy hetet töltött Sopronban. A kezeléseket követően remekül érezte magát. Nagyszerűnek tartotta a csoportos foglalkozásokat. Tudja, mostani javult állapota nem végleges, a terápiára néhány hónapon belül ismét sort kell keríteni. Szívesen jön Sopronba, ahol visszaadták a gyógyulásba, az életbe vetett hitét.

megjelent: Nyugati Kapu 2000. március 10.

Török Magda



2000. március 09., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület