CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Nem minden teleház tagja a Magyar Teleház Szövetségnek

Dr. Csepeli György, Vityi Péter, Balog László


A címben jelzett személyek tájékoztatták az újságírókat a mai napon, 2004. június 17-én arról, hogy Együttműködési Szerződést kötött a Microsoft Magyarország Kft. és a Magyar Teleház Szövetség. A szerződés keretében a Microsoft Magyarország több ezer darab irodai és szerver szoftvert ad át a Teleház Szövetségnek. A cég a terméktámogatáson túl kötelezettséget vállalt arra is, hogy a Teleház Szövetség 60 munkatársa részére ingyenes gyakorlati képzést biztosít az átadott termékekhez és technológiákhoz kapcsolódóan, a munkatársak szakmai ismereteinek bővítése és szinten tartása céljából.

A Magyarországon működő teleházak száma jelenleg körülbelül 500-ra tehető, melyből 460 tagja a tízéves Magyar Teleház Szövetségnek, ezek közül kb. 300 egység fog részesülni a jelenlegi Microsoft támogatásból.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ma a vidéki lakosságnak 6%-a internethasználó - a Szövetség azt szeretné, ha a 94% is hozzáférne, ezért létesültek-létesülnek a teleházak. Hogy milyen komoly a jelentőségük, az most érezhető csak igazán, hogy idén május elsejétől teljes jogú tagjává váltunk az EU-nak - az EU-joganyag ugyanis alapvetően elektronikus úton hozzáférhető... Sok ember tehát legkönnyebben a teleházban ismerheti meg ezeket a fontos dokumentumokat.

Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára elmondta: a Lisszaboni Határozat - internetet mindenkinek -, melyet az EU célul tűzött ki magának, Magyarországra is kötelességeket ró. A célra a teleházak is kiválóan alkalmasak. A minisztérium elképzeléseibe - Közháló Program, eMagyarország program - tökéletesen beleillik a teleházak fejlesztése, bővítése is, azaz ez a mostani szerződés teljesen egybevág mind az EU-s, mind a magyar fejlesztési iránnyal.

Tájékoztatásul:

A Közháló program - az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a 2003. nyarán meghirdetett és 2004. év elején elindított Közháló program keretében néhány éven belül biztosítani kívánja valamennyi, a kormányzati informatikába nem tartozó helyi közigazgatási szerv, közintézmény, iskola, valamint a közfeladatokat ellátó és civil szervezetek számára a szélessávú Internet hozzáférést.

Az eMagyarország program - az informatikai tárca a legfiatalabb programjával, az eMagyarországgal az információt, a jövő kultúráját akarja elvinni, eljuttatni mindenkihez. Az eMagyarország-program keretében nyilvános közösségi internet-hozzáférési pontok jöttek és jönnek létre országszerte, az ePontokat önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel, internetkávézókkal együttműködve alakítja ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.



A kép forrása: www.telehaz.hu

Sebők Lili



2004. június 17., csütörtök 15:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület