CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Tizenkettedszer is
VOLT!

Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – szól az idén már tizenkettedik alkalommal rendezendő, a Pepsi Sziget után a második legnagyobb hazai ifjúsági, multikulturális rendezvény, a VOLT fesztivál mottója. A július 8-tól 10-ig tartó megapartyra a szervezők minden eddiginél tartalmasabb programot ígérnek. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be.

150 produkció világsztárokkal. Zenekarok, dj-k koncertjei, filmek, előadások, színház, szabadegyetem, sportprogramok. Dióhéjban ezt nyújtja az idei VOLT, amelynek egy felmérés szerint legfőbb vonzereje éppen színvonalas programkínálata. A háromnapos esemény tíz színpadán az évről-évre visszatérő zenekarok mellett az idén naponta több hazai és külföldi világsztár is fellép. A korábbi nagyszínpadok mellett újdonság a Soprock Színpad, amely a régió zenekarainak nyújt bemutatkozási lehetőséget. Emellett magyar játékfilmeket nézhetünk meg, ismeretterjesztő előadásokat hallgathatunk, lesz VOLT Rádió (98,6) és Magyar Televízió Kertmozi. Világ-, rockzene, jazz vagy elektronikus tánczene jól megférnek egymás mellett a VOLT-on, amelynek másik mottója - kezdettől fogva - az “Open your eyes!” azaz “Hallgass meg másokat is!” – hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a kezdetektől részt vett minden egyes VOLT-on, így végigkísérhette a fesztivál fejlődését. Jól emlékszik, hogy 12 évvel ezelőtt alig ezer látogatóval, 4-5 zenekar szereplésével vette kezdetét a VOLT sikertörténete a soproni Sportcentrumban. A létesítményt azonban hamar kinőtte a rendezvény, ezért három évvel ezelőtt a Lővér kempingben talált új otthonra a ma már a Sziget után második legnagyobb ifjúsági kulturális esemény, amelyre ma már 30 ezer vendéget várnak a szervezők. A Magyar Turizmus Rt. kiemelt kulturális eseményére tavaly 25 ezer látogató érkezett (70 %-uk az ország más régióiból!), az idén pedig már mintegy harmincezer fiatal részvételére számítanak a szervezők - az osztrák és szlovák reklámkampánynak köszönhetően a környező országokból is, mindannyiuk számára élményekben gazdag, tartalmas nyaralást nyújthat a VOLT Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán fesztiváligazgatók szerint, akik mindent megtesznek azért, hogy a fesztivál szolgáltatásai évről-évre színvonalasabbak legyenek. Ezért most egyebek mellett a tavalyinál kétszer több zuhanyozó és mellékhelyiség áll majd a szórakozók rendelkezésére, sőt, a mozgássérültek számára is felállítanak két speciális WC-t. Ezenkívül szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el a fesztivál területén.

A VOLT-ra a napijegy elővételben 3000,- Ft, a helyszínen 3500 Ft. Háromnapos bérlet elővételben 6900,-, a helyszínen 8500,-. Ezért a pénzért bárki ingyenesen veheti igénybe a kemping szolgáltatásait.

Bővebb információ: www.sziget.hu/volt

Tóth Anita Lilla


Találd meg magadat!
Mi is is lesz idén a VOLT-on?



Nos aki itt nem talál magának megfelelőt, az már csak a Szigeten fog :)

Nézzünk pár produkciót a teljesség igénye nélkül:

Ha még nem hallottad a WAN2 és a FREE Magazin CD-ről a N.O.H.A. nevű, amolyan kozmopolita csapat zenéjét akkor pénteken (július 9.) este a Nagyszínpad előtt a helyed!
A német együttes zenei stílusa? Egyveleg a breakbeat, electric jazz, pop és a club groove-ból. Nekem nagyon „bejön” a „Balkan Hot-Step” és a „Do You Know, ezeket  és meg egy tucat dalt is hallhatunk majd Tőlük.

Igazi csemegének ígérkezik a három Grammy-díjast is soraiban tudó Cuban Grammys fellépése, és hogy mit fognak bemutatni?
Különféle latin stílusokban adják elő magukat, így biztosítva látszik a karneváli hangulat varázsa a Lővér Campingben.

Na és akkor egy szubjektív kedvenc: Boban Markovic
Anno, 2001-ben a Soproni Ünnepi Hetek alkalmával volt városunkban, akkor azt mondta: Nincsen jobb közönség a magyarországinál. Nos, ez azért jelent valamit :)
De hagyjuk az 'egoizálást',  bizonyára leszünk egypáran akik a szívesen hallgatjuk, a a roma és a szerb népzene  „egyvelegét” Boban Markovic előadásában.

A hazai zenei élet egyik meghatározója most először lép fel Sopronban, és ezt a VOLT-on teszi.
Nem másról van szó, mint Ákosról. Szerintem őt aztán senkinek nem kell bemutatni. Az is biztos, hogy koncertje itt is, akar csak a május végi kisstadion-beli, teltházas lesz A Ákossal együtt láthatjuk az egykori bonanzás társait is, Hauer Zsoltot és Mencel Gábort.
Igazi élő produkció, specko díszlettel és az Ákostól megszokott profizmussal.

Idén sem maradhat el a TÁP Színház előadása, illetve a tiéd. Ugyanis a VOLT-on bemutatásra kerülő Virtuális Valóság című utazásuknak te is aktív résztvevője lehetsz...
Ahogy ígérik eljuttatnak eddig még nem ismert vidékekre, bolygókra, és a honfoglalás korába... Láthatjuk a magyarok gyönyörű, csodálatos, fenséges múltját és rettenetes jövőjét, részt vehetünk a magyar történelem kezdetének meghatározó eseményein.
Folyton ismétlem magam, de ha láttad a tavalyi Etno-t, akkor ezt idén sem hagyhatod ki!

Ha úgy kezdem, hogy immár három éve annak, hogy... akkor már be is ugrik: Hyperspace.
A Hyperspace masszív főszereplője a VOLT Fesztivál elektronikus zenei kínálatának. A technobulin ez alkalommal a detroiti grand-master Claude Young (USA), a szlovák techno-diktátor, Toky, valamint a Deadcode-gárda: Hot, Igor Do;Urden és Jay Cortez táncoltatja meg a Hyperspace rajongótáborát.


2004 is hoz újdonságokat. A fesztiválváros része lesz a a Soprock Színpad, amely a régió 12 zenekarának nyújt bemutatkozási lehetőséget, az esti órákban pedig nagynevű rockzenekarokat (Beatrice, Moby Dick, Bikini, Strong Deformity) láthatod.
Az idei program részeként a teaház körül „spontán szerveződő” szabad egyetem alakul, ahol a Spektrum Televízió archívumából filmek kerülnek bemutatásra, és hozzájuk kapcsolódóan előadások is hallhatók majd.
A önálló színpadként működő VOLT Rádió adását idén a soproni Corvinus Rádió és a budapesti rádiocafé 98.6 folyamatosan élőben sugározza, így a Budapest-Sopron közötti útvonalon a hallgatók bepillantást nyerhetnek a VOLT Fesztivál hangulatába.

Amúgy a teljes programot ismertetni nem lehet, tehát katt a www.volt.hu oldalra, lásd a programok listát.


A közeljövőben még további infokat olvashatsz a VOLT-tal kapcsolatban, addig is ne feledd: Mindenütt jó, de legjobb Sopron!


Nagy Árpád



2004. június 17., csütörtök 22:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület