CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz a Fenyő-téri iskolaügyről:

A Fidesz a Fenyő-téri iskolaügyről



    ,,A Fidesz szerint jó lenne, ha minél előbb rendeződne az iskolaügy, és megszűnne a bizonytalanság". - jelentette ki Dr. Molnár Ágnes tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen a városban immár elhíresült Fenyő téri iskola igazgatóválasztása kapcsán kibontakozott ügy részleteit is ismertette. Az eddigi eseményekre emlékeztetve az önkormányzati képviselő kifejtette: ,,Az áprilisi közgyűlés szocialista többsége úgy döntött, hogy a beadott két pályázat közül nem az eddigi iskolaigazgató - aki öt éve bizonyít - kapja a további bizalmat, hanem a más vidékről jött pályázó", annak ellenére, hogy ,,a pályázati anyaghoz már hozzá volt kapcsolva a szülői közösségnek az eddigi igazgatónőt támogató véleménynyilvánítása".

    Dr. Molnár Ágnes arra is rámutatott, hogy az a 1993. évi kisebbségi törvény rendelkezése szerint a döntéshez szükséges a Német Kisebbségi Önkormányzat egyetértése. Rámutatott: A német kisebbségi önkormányzat az új igazgató személyéhez nem adta egyetértését, azaz élt vétójogával, amely jogot Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsmann is megerősítette támogató levelében.
    A Fidesz nem érti, hogy a törvényi keretekre való tekintettel miért jelent problémát a kisebbség véleményének érvényesítése Sopronban, mert – mint a képviselő asszony rámutatott – 300 szülő kérvénnyel fordult a polgármesterhez, hogy bírálja felül döntését a szocialista városvezetés, amit ezutóbbi figyelmen kívül hagyott.
    A.3 helyi német kisebbségi képviselő és 3 országos kisebbségi szakértő részvétele mellett, a német kisebbségi önkormányzatok vétója során összehívott 9 tagú bizottságba 3 szocialista képviselő került. Ez utóbbi tény a Fidesz nehezményezi.
    Dr. Molnár Ágnes ismertette: a bizottság döntése 6:3 arányban megerősítette a német kisebbség vétójogát, továbbá a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Soproni Regionális. Irodája is eljuttatta véleményét a szocialista városvezetéshez.
    ,,Mindenki azt szeretné, hogy a jelenlegi igazgatónő folytassa azt a munkát amit elkezdett, csak a szocialista városvezetés nem." - jelentette ki Dr. Molnár Ágnes, aki kijelentette: a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség ismételten kéri a szocialista városvezetést fejezzék be a Fenyő téri iskolaügyet oly módon, hogy vegyék figyelembe a szülők, kisebbség akaratát és terjesszék még a júniusi közgyűlés elé az ügyet, hogy legalább megbízottként továbbra is a jelenlegi igazgatónő maradhasson az iskola élén.
,,A kisebbség jogok méltó elismerése nemcsak a kitelepített németek emlékére állítandó emlékműben kell, hogy megnyilvánuljon, hanem olyan esetekben is amelyekben a kulturális autonómiának kellene megvalósulnia." - mondta a Fidesz nevében Dr. Molnár Ágnes.

T.É.



2004. jĂşnius 19., szombat 21:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület