CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 9., csütörtök, Gergely napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kulináris  

GYÜMÖLCSÉTELEK

Áfonyás receptek


Áfonyaleves

Fél kg áfonyát megmosunk, megtisztítunk, kevés vízben megfőzünk és szitán átpaszírozzuk. Az így nyert levet kevés , és 2-3 evőkanál cukor hozzáadásával megcukrozzuk, reszelt citromhéjjal, néhány szem szegfűszeggel ízesítjük. 2 púpozott evőkanál lisztet 2 tojássárgájával és 2 dl tejföllel összehabarunk, és az áfonyaléhez adjuk. Ha sűrűnek találjuk tejjel hígítjuk. Ízlés szerint cukorral utánaízesíthetünk. Melegen és hidegen is tálalható.


Áfonyalekvár rummal

A gondosan átválogatott, megtisztított, megmosott áfonyát nagyon kevés vízben megfőzzük, átpaszírozzuk, aztán - egy kilóhoz 50 dkg cukrot és fél dl 40 százalékos rumot véve alapul - addig főzzük, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Üvegekbe téve tartósítószerrel kezeljük le a felületét, lekötözzük és kigőzöljük. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.


Áfonya borban

4 kg megtisztított és jól megmosott áfonyát 2 kg cukorral rétegezve nyersen lerakjuk az előkészített üvegekbe. Tetejére darabos fahéjat és szegfűszeget teszünk. Felöntjük muskotályos borral, és tartósítószert adva a tetejére lezárjuk az üvegeket. Kigőzöljük, és a kihűlt üvegeket hűvös helyen tároljuk.


-=255=-



1998. június 26., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület