CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tanterem az iskolaigazgató emlékének Harkán- Soproni Rendészeti Szakközépiskola: utolsó kibocsátó és eskütétel- Évzáró a egyetemen

Tanterem az iskolaigazgató emlékének Harkán 1960 és 1965 között állott a harkai, –az egykori magyarfalvi – általános iskola élén Szájer József iskolaigazgató, akiről tantermet neveztek el , és akinek emlékére a hét végén emléktáblát is avattak a Harkai Általános Iskola falán.
Az eseményen részt vett Dr. Szájer József, a térség választott országgyűlési képviselője, az egykori biológia-földrajz szakos tanár, és iskolaigazgató fia.
- A pedagógusi munka a legszebb, mert a jövőben él tovább: a tanítványok tudásában és emlékezetében - mondta az országgyűlési képviselő, aki a kivételes alkalmak közé sorolta azt, amikor a pedagógus apának kijáró tisztelet és köszönet mellett a személyes harkai emlékeit is felidézhette.
Az országgyűlési képviselő rra is rámutatott, hogy szükséges támogatni a kis települések iskoláit, amelyek ,,a települések továbbélésének kulcsai", erre fontos felhívni a figyelmet, manapság, amikor a kis iskolák ,,elsorvasztása van napirenden, ami ellen mindent meg kell tenni."
Az eseményen részt vett Dr. Hargitai László, a település alpolgármestere.
Szombaton Dr. Szájer József Egyházasfalun résztvett azon az ünnepségen, amelyen a helyi iskola Simonyi Károlynak, az ismert Kossuth-díjas humanista tudósnak, a 20. század egyik utolsó polihisztorának nevét vette fel, és amelyen a tudós mellszobrát is felavatták. Dr. Szájer József, országgyűlési képviselőt rokoni szálak fűzik Simonyi Károlyhoz.

Soproni Rendészeti Szakközépiskola: utolsó kibocsátó és eskütétel Rendőr- és határőr végzős tanulók kibocsátásának utolsó ünnepségét tartották szombaton a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában. Az iskolában idei ősztől megszűnik az oktatás.  A 213 rendőr és határőr eskütételének ünnepségén résztvett Walter Dezső polgármester, Tiborcz János a Belügyminisztérium humánpolitikai államtitkára.

Évzáró a egyetemen A Nyugat-Magyarországi Egyetem központi tanévzáróját is megtartották Sopronban. A Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar diplomaátadó ünnepségének alkalmával, amely egyben a központi tanévzárónak is alkalmat adott, Dr. Faragó Sándor mondott ünnepi beszédet, aki bejelentette: a minisztérium elfogadta az egyetem intézményfejlesztési tervét, amely közel hétmilliárd forintos forráslehetőséget jelent az egyetem számára.
 



2004. június 21., hétfő 09:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület