CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Új elnök a KÉSZ soproni csoportja élén

Új elnök a KÉSZ soproni csoportja élén

Tisztújításra került sor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége soproni csoportja legutóbbi taggyűlésén. A szervezet új, egyhangúlag megválasztotta elnöke Mikusi Irma lett.

    Horváth János, leköszönő elnök beszámolt a 2001 óta tartott jelentősebb eseményekről, kiemelte a Kálvin Körrel, a Luther Szövetséggel és az Erdélyi Körrel tartott kapcsolatot, továbbá a Kultúra Napja (január 22.) megünneplését. Külön elismeréssel szólt a 2002. június 10-i, a Kálvin Körrel közösen rendezett Sütő András-estről, amelyen Mádl Ferenc köztársasági elnök is részt vett és kitüntetést adott át Sütő Andrásnak születésnapja alkalmából.
    Az idén 15 éve alakult KÉSZ soproni csoportjának megújulásával kapcsolatban elhangzott: a korábbi vezetőség 3 évre vállalta a feladatot. A megfiatalodott alapszervezet újult erővel kezdheti meg a munkát.,,Fontos, hogy a KÉSZ hallassa hangját minden esetben, amikor a keresztény értékéket támadás éri, vagy a keresztény erkölcsnek nem megfelelő műsorok jelennek meg a médiában."
    Az ülésen, amelyen hangsúlyozták a történelmi egyházakkal és több, keresztény értékeket képviselő szervezettel – a Luther Szövetséggel, a Kálvin Körrel, Erdélyi Körrel – való együttműködés és kapcsolattartás szükségességét.
    A KÉSZ helyi szervezete továbbra is szeretné Hírlevelét havonta megjelentetni, annak ellenére, hogy támogatás hiányában ,,anyagi helyzete kritikus."
 
    A közgazdasági végzettségű,  az újonnan megválasztott elnök 3 éve lakik Sopronban, a KÉSZ-szel korábban nem volt kapcsolatban; Mikusi Irma, – aki a KÉSZ országos elnöke, Dr. Osztie Zoltán tanítványa volt – székfoglalójában ígéretet tett arra, hogy a fiatalokat is bevonja a munkájába, amihez a régi tagok segítségét is kérte.
    A 29 fős ülésen egyhangúlag megválasztott KÉSZ tisztségviselők: Bács Márta titkár, Horváth János, Maczkó Annamára, Gabnai Sándor vezetőségi tagok.

T.É.



2004. jĂşnius 22., kedd 17:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület