CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Széchényi Ferenc emlékverseny

“Hogy a hála érzete feledésbe ne menjen” – ezzel a címmel jelentetett meg jubileumi kiadványt gróf Széchényi Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából, valamint hirdetett országos vetélkedőt a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár és a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum. A többfordulós versenyre még várják a jelentkezőket.

“Hogy a hála érzete feledésbe ne menjen” – a gróf Széchenyi Imre 1898. évi április 2-i főrendiházbeli beszédéből idézett sor adja a címét annak a most elkészült kiadványnak, amely felöleli gróf Széchényi Ferenc munkásságát, illetve a Széchenyi család életének főbb állomásait “születésnaptól a könyvtáralapításig”. Horváth Csaba, a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója a Cyberpress-nek elmondta: “A főnemesi családból származó gróf közéleti tevékenységével kivívta kortársai tiszteletét. A kiskönyv olvasói számára megelevenedik az a heroikus munka, amivel Széchényi Ferenc létrehozta az Országos Széchényi Könyvtárat, az a gyűjtőmunka és elkötelezettség, amivel a mai napig is meglévő, rendkívüli gyűjteményt a nemzetnek felajánlotta.” Ez a kiadvány, valamint a bibliográfiájában feltüntetett kötetek nyújtanak majd segítséget a gróf születésének 250. évfordulója alkalmából vetélkedősorozat résztvevőinek is a felkészülésben.

Az öt forduló kérdés- és feladatcsoportjai gróf Széchényi Ferenc életére, tevékenységére és emlékhelyeire irányulnak. A vetélkedőre augusztus 31-ig jelentkezhetnek a háromfős csapatok, amelyeknek A4-es méretű, a tagok nevével, életkoruk, foglalkozásuk feltüntetésével, a csapatkapitány címével és telefonszámával ellátott nevezési lapot kell készíteniük és legkésőbb augusztus 31-ig eljuttatniuk a Széchenyi István Városi Könyvtár Kurucdombi Fiókkönyvtárába (9400 Sopron, Rozália út 3.) A szervezők kérik, hogy egy-egy csapatban legalább két generáció képviselve legyen. Minden csapat számára postázzák az első forduló kérdés- és feladatsorát, az ismertető füzetet és a felkészüléshez ajánlott irodalmat. A legeredményesebb játékosok bécsi kirándulást nyernek, ahol a Széchenyi család emlékhelyeit is felkeresik.

Bővebb információ a 99 / 335-672-es telefonszámon kérhető Kelemen Endréné könyvtárostól.

Tóth Anita Lilla



2004. jĂşnius 22., kedd 17:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület