CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Évzáró ünnepélye- Nyári Szabadegyetem-Egyiptom Titkai- XX. Régi zenei napok:Capella Savaria- BOKU-CHOR- Országos Reumatológiai Napok

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Évzáró ünnepélye 2004. június 25-én, pénteken, 14:00  órakor  a Gyermek és Ifjúsági Központban tartják Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Évzáró ünnepélyét (Sopron, Ady Endre u. 10.).

Nyári Szabadegyetem - Egyiptom Titkai A Soproni Ünnepi Hetek keretében a Nyári Szabadegyetem - A Soproni TIT Világjáró klubjának programjaként Egyiptom Titkai címmel az emberi civilizáció bölcsőjébe tett képzeletbeli utazásra hívják az érdeklődőket.
Előadó: Szirbek István művészettörténész (Sorbonne)
Június 25-én, pénteken,  19.00 órakor az  Egyiptom mesés tájain című kiállítás nyílik, amelyen az egyiptomi kézművesség alkotásai, továbbá a  „Zátonyvilág” – a Sínai-félsziget természeti kincsei – Kovács Hajnalka és Siklós Attila tengerkutatók fotói lesznek láthatók. A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Faragó Sándor, a NYME rektora, a Soproni TIT elnöke.

20.00 órakor: Egyiptomi körutazás, élménybeszámoló – diaképes előadás
Fáraók és királynők piramisai; Théba templomai; a Királyok völgye, Assouan és a Nilus: Kichener sziget; a sivatagok természeti, régészeti titkai és az oázisok rejtélye; a Sinai hegy és Mózes története; a Szent Katalin apátság és az Égő csipkebokor; korai keresztény temetők és zarándokhelyek.
 
Kötetlen beszélgetés, egyiptomi zene és hangulat Egyiptomi tea- és süteménykóstoló: Karkadé tea, Baklava várja az érdeklődőket.

Június 26-án, szombaton, 17.00 órakor  Egyiptom történelme és a nagy fáraók – diaképes előadás: Egyiptom történelmének nagy periódusai; Az országot naggyá tevő fáraók és híres műveik címmel előadások lesznek, amelyeket szintén kötetlen beszélgetés, egyiptomi tea- és süteménykóstoló követ.

19.30 órakor a hastánc, mint az egyiptomi kultúra ősi eleme címmel bemutatóra kerül sor.

20.00 órakor  Egyiptom nagy városai a fáraók idején – diaképes előadás Témakörök: Hogyan éltek Egyiptom nagy városaiban az emberek? Piramisvárosok, modellvárosok, gyarmatváros, római és görög városok. Urbanizmus Egyiptomban? Paloták, királyi rezidenciák, háremek; házak, lakhelyek és kertek; az örök nyugvóhely: az egyiptomi sírok: piramisok, mastabák, staff sírok, Királyok Völgye sírjai.
A rendezvény díszvendége: Prof. Dr. Mohamed Asaad, Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége, kulturális tanácsos

Az előadások helyszíne: A Soproni TIT központja: Széchenyi Palota II. emeleti előadóterem.

XX. Régi zenei napok - Capella Savaria 2004. június 26-án szombaton 20:00 órakor a Capella Savaria koncertjével kezdődnek a Régi zenei napok. Capella Savaria, Vezényel.: Bali János; Műsoron: Mozart, Zimmermann művei; Helye: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ -Petőfi-terem.

XX. Régi zenei napok  2004. június 26-július 3.  programja

BOKU-CHOR 2004. június 26-án, szombaton, 20:15 órakor a bécsi egyetemistákból álló BOKU-CHOR ad koncertet "Musical őrület" címmel. Belépő nincs, adományokat elfogad a kórus. Részletes program a Programajánlóban

Országos Reumatológiai Napok A  Gyermek- és Ifjúsági Központban szombaton, június 26-án, 10 órakor kezdődik az Országos Reumatológiai Napok soproni rendezvénye, ahol előadásokat hallhat, tanácsadást kaphat az érdeklődő, és még gyógytorna is lesz; a belépés ingyenes.   



2004. június 24., csütörtök 00:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület