CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Szájer Józsefnek, Sopron egyéni országgyűlési képviselőjének le kell mondania mandátumáról, miután az Országgyűlés elfogadta az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvényt. A Fidesz színeiben 2002-ben választást nyert képviselő, nemzeti és európai parlamenti képviselői mandátuma összeférhetetlen. Sopronban várhatóan ősszel lesz az időközi választás. Szájer József szerint pártja még a héten megvitatja, hogy mikor mondjon le a mandátumról, a lemondás bejelentése után az Országos Választási Iroda mondja majd ki a választás időpontját.

----------------------------------------------------------------

Az oktatási tárca jóváhagyta a Nyugat-Magyarországi Egyetem intézmény­fejlesztési tervét. Az elkövetkező három-négy évben mintegy hét milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre. A tervek szerint növelik a kollégiumi férőhelyek számát, új létesítményeket hoznak létre és bővítik az infrastruktúrát is.

Megemlékezést tartanak a vasfüggöny átvágásának 15. évfordulója alkalmából az áttörés helyszínén vasárnap /június 27./ 10.00 órától. A megemlékezésen beszédet mond Kovács László külügyminiszter, Horn Gyula volt miniszterelnök és Hans Niessl, Burgenland tartományi főnöke. Az ünnepségen részt vesznek az Európai Bizottság magyarországi és ausztriai képviseletének vezetői is. A vendégeket Walter Dezső polgármester köszönti.

Továbbra is virágzik a gyógyszerturizmus a Nyugat-Dunántúlon. Az osztrák páciensek elsősorban a láz-, és fájdalomcsillapítókért, az impotencia-, és meddőség elleni szerekért, valamint a vitaminkészítményekért utaznak Magyarországra. Ezeket a készítményeket általában fél, harmad áron tudják beszerezni a magyar patikákban.



2004. június 25., péntek 12:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület