CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. december 29., vasárnap, Tamás, Tamara napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kulináris  


Mákos guba
Gyermekkorom kedvenc karácsonyi eledele nem a beigli, hanem a mákos guba volt. Persze ez nem jelenti azt, hogy bármikor ne lehetne elkészíteni. Íme a receptje.
Előkészítése
Az "igazi" mákos gubához rendes, élesztős kalácstésztát készítünk, s ebből krumplinudli-szerű apró hengerkéket sodrunk, amelyeket lisztben megforgatunk. Ki nem kent tepsiben sütjük, jobban mondva megszárítjuk őket szép rózsaszínűre. A sütőből kivéve 1-2 cm-es darabokra vagdossuk, és forró tejjel leforázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta megpuhuljon, de szét ne menjen.
Ha időt akarunk spórolni, akkor a tésztakészítés idejét megspórolhatjuk, tésztaként száraz kifliket használva. A kifliket karikára vágjuk, és tálba rakjuk. Cukorral és vaníliával ízesített tejjel leforrázzuk.

Tálalása
A fölösleges tejet leszűrve, kevés forró zsiradékban átforgajuk, majd elkeverjük őrölt cukros mákban. Felforrósított mézzel meglocsolhatjuk. Azonnal tálaljuk.

-=255=-



1998. május 05., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület