CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni filmes alkotása a Batthyány-családról- Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsora- Kovács-Gombos Gábor tárlata Kőszegen

Soproni filmes alkotása a Batthyány-családról A Batthyány-családról készített filmet a soproni Varga László szerkesztő-rendező. A határ két oldalán forgatott alkotást a Hír Televízió szombati Dunakorzó című műsora 18.05 órakor mutatja be.
A világpolgár, jelenleg Sopronban élő Varga László utóbbi időben készített filmjeiben az évtizedeken keresztül határokkal elválasztott Pannon-régió sajátságos, a térség történelme által meghatározott aktuális kérdésekre keresi a válaszokat. Burgenland turizmusáról, az Esterházy családról, Fraknó-váráról készült alkotásai után legújabb, alkotása Dr, Batthyány-Strattman László emberszeretetéről és a Batthyány-családról szól. A filmben megszólal az 1921-ben Körmenden született Bachmayer Emmerich, aki a Batthyány-gyerekekkel együtt nőtt fel; édesanyja mosónő volt, édesapja szolga, 1947-ben pedig őt magát bízta meg a legfiatalabb Batthyány-herceg a köpcsényi (Kittsee) birtok vezetésével.
A szombati 18.05 órás Dunakorzót vasárnap, 14.05 órakor és kedden, 16.05 órakor ismétlik.

Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsora 2004. június 27-én, vasárnap, 16:30 órakor tartják a Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsorát a Gyermek és Ifjúsági Központban (Gyermek és Ifjúsági Központ, Sopron, Ady Endre u. 10.).

Kovács-Gombos Gábor tárlata Kőszegen Kovács-Gombos Gábor festőművésznek nyílik tárlata Kőszegen, vasárnap 11.00 órakor a Csillag-teremben (Táncsics u. 2. szám.). A tárlatot Dr. Szála Erzsébet művelődéstörténész nyitja meg. A soproni alkotó kiállítása július 18-ig tekinthető meg, csütörtöktől-vasárnaig 13-17 óra között.



2004. jĂşnius 26., szombat 17:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület