CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

GYSEV gondok, Postás henger

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK:

SZOLNOK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 66:86 (23:43)


A hazaiak a csodában bízhattak, mert a találkozó elején igen nagy erőbedobással vetették magukat a küzdelembe. Az edzőjük olyan hévvel kiabált, hogy a bíróknak ki kellett őt küldeni a teremből. A soproniak tették a dolgukat és fokozatosan elhúztak a szolnokiaktól. A pályán helyreállt a rend, a jobbik csapat érvényesítette tudását.
A második félidő elején Ambrus kipontozódott, de ez sem okozott törést Fodorék teljesítményében. A különbség fokozatosan nőtt, majd minden soproni játékos pályára lépett és így alakult ki a húsz pontos végeredmény. Érdekessége a mérkőzésnek, hogy 53 személyi hibát követtek el a játékosok, ami kb. hússzal több, mint az átlag.

Soproni Postás: DELMIS 17/9, Szemerédi 12/6, Fodor 13, AMBRUS 17, BÍRÓ 17, Cs: Ördög 8, Englert 2, Veres -, Németh -. Edző: Meszlényi Róbert.

FTC-DIEGO - GYSEV-RINGA 82:65 (43:34)


Sajnos ezen a mérkőzésen sem tudott megfelelő formát mutatni a tavalyi bajnok és ismét vesztesen volt kénytelen elhagyni a pályát. Érdekes lenne megtudni az igazat, hogy mi lehet ennek az oka, mert a fizetésüket megkapják, jó körülmények között edzhetnek, utazhatnak, játszhatnak. Talán még a kosárlabda tudományukat sem felejtették el hírtelen, hát akkor hol a baj? Néha kapunk valamiféle mellébeszélő magyarázatot, de ez - mindenki tudja- nem az igazság. Már ha az igazságot tudják az illetékesek. Olyan is előfordul, hogy ésszerű magyarázat helyett széttárt kezeket vélünk látni: "minden a legnagyobb rendben zajlik, értetlenül állunk a csapat gyenge eredményei mellett".

A Fradi ellen a mérkőzés úgy indult, hogy nem lesz baj. Poto és Mandic dobálta a kosarakat és 34:29-re még a vendégek vezettek. Ekkor érthetetlen rövidzárlat következett és Károlyi vezérletével a hazaiak 14 pontot dobtak, míg a vendégek egyet sem. Főleg centerben volt sebezhető a GYSEV és ez megbontotta a szerkezetet. A rejtélyesen gyenge teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozik Donkó, aki nagyon jó ajánló levéllel érkezett Sopronba Pécsről és itt egyre gyengébb teljesítményt produkál. Mi lehet ennek a magyarázata? Elfelejtett kosárlabdázni? Nem a megfelelő poszton szerepel? Az edzésmunkája nem megfelelő? Nem megfelelő stílusú játékosokkal van a pályán? Rossz a csapat szellem és ez hat rá kedvezőtlenül? Kérdések még lennének, de hol az igazság?
A második félidő sem hozott javulást Béresék játékában. Károlyi helyett Papp vette át a pontgyártás szerepét és a soproniak nem tudták ebben megakadályozni. A Fradi már 20 ponttal is vezetett és a cseresoruk ellen sikerült kiharcolni a 17 pontos vereséget.

FTC: Mosat 2, CSÁKÁNY 12, KÁROLYI 16/6, PAPP 21, Kalmár-Nagy 10, Cs: Farkas 3/3, Török 2, SERES 11/3, Hagara 5, Kajdacsi -.Edző: Zsoldos András.

GYSEV: POTO 16/6, Donkó -, MANDIC 20/6, Béres 2, Vilipic 12, Cs: Dénes 5/3, Radnóty 4, Hollósy 2, Eördögh 4, Edző: Saeed Armaghani.

Tvordy György



2000. február 01., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület