CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A soproni tűzoltókat többször riasztották tegnap /jún.27./ Ágfalván délelőtt a vízelvezető árokba csúszott egy személygépkocsi. A helyszínre érkező mentők három könnyű sérültet láttak el. A jármű kiemelésére darura volt szükség. Ugyancsak délelőtt a Brennbergi Ifjúsági Táborhoz vonultak ki a tűzoltók, ahol mintegy 10 négyzetméteren olaj folyt az úttestre és a járműforgalmat veszélyeztette. Tegnap délután a Mély útra riasztották őket, ahol egy kidőlt fa vált veszélyessé. Mára virradó éjjel a Villa sor 50-es számú telken kigyulladt az avar és szemét, valószínűleg a korábbi égetés nyomán. A keletkezett tüzet a soproni tűzoltók gyors munkával eloltották.

Pénteken /jún.25./ 16.00 óráig adhatták le ajánló szelvényeiket az időközi polgármester választás lehetséges jelöltjei Ágfalván. A helyi választási bizottság végül egy polgármester jelöltet vett nyilvántartásba, Gaál István úr személyében. Gaál István, nyugdíjas határőr alezredes és jelenleg is képviselő a faluban.

Megkezdődtek a Soproni Liszt Ferenc Múzeumnak otthont adó, egykori Lenck villa téli kertjének felújítási munkái, a Deák téri épületben. Az üvegpalota állagmegóvására és a restaurátori munkák előkészítésére a megyei önkormányzat ötmillió forintot nyert, s ehhez még újabb hárommilliót biztosítanak. A teljes felújításhoz újabb összegekre lenne szükség.

A Szombathely-Szentgotthárd-Sopron-Bécsújhely vasútvonalon már júliustól közlekedteti járatát az első hazai magán vasúttársaság. „Nem a két nagy hazai vasúttársasággal akarunk versenyezni” - jelentette ki Bogdán András a társaság ügyvezetője-, elsősorban teherszállításra rendezkedtünk be. Még az idén megvalósulhat, hogy a szerelvények Romániától Sopronig közlekednek és itt adják át szállítmányukat az osztrák partnereknek.

Az idén több, mint ezerkétszáz hektárnyi területen pusztított az erdőkben a gyapjas pille hernyója. A soproni, nagycenki, fertőrákosi térségben a hernyóinvázió régen látott mértékben károsította a fák lombozatát. A vegyszeres védekezést �amely 15-20 millió forintba kerülne-, a szakemberek /jún. 25-én/ egyelőre még nem tartják szükségesnek.

A Városüzemeltetési Kft tájékoztatása szerint, Sopronban és környékén, több utcában változik a szemétszállítás rendje július 1-től. A változás a Jereván és Úttörő utcai lakótelepet, illetve Balf és Harka községet érinti.

Továbbra is virágzik a gyógyszerturizmus a Nyugat-Dunántúlon. Az osztrák páciensek elsősorban a láz-, és fájdalomcsillapítókért, az impotencia-, és meddőség elleni szerekért, valamint a vitaminkészítményekért utaznak hazánkba. Ezeket a készítményeket általában fél, harmad áron tudják beszerezni a magyar patikákban.



2004. jĂşnius 29., kedd 11:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület