CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. december 29., vasárnap, Tamás, Tamara napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kulináris  

GYÜMÖLCSÉTELEK

Ribiszkés receptek


Ribiszkés szelet

14 dkg vajat és ugyanannyi cukrot habosra keverünk. Majd belekeverjük 5 tojás sárgáját és 5dkg mandulareszeléket. 28 dkg darás lisztben elvegyítünk 1 sütőport, és a kikevert vajas-tojásos masszába öntve jól összegyúrjuk. Meglisztezett deszkán kisodorjuk, óvatosan rátesszük a tepsire, és előmelegített sütőben lassan sütjük.
Közben elkészítjük a ribiszkehabot. 10 dkg cukrot kevés vízzel sűrű sziruppá főzünk. 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, amibe belekeverjük a forró szirupot, és hűlni hagyjuk. A kihűlt habba egy kevés ribiszkevelőt keverünk.
A megsült tésztát megkenjük ribiszkehabbal, és ribiszkeszemekkel díszítjük.


Ribiszkehabtorta

3 tojásfehérjét 8 dkg finom kristálycukorral kemény habbá verjük. 8 dkg cukorral és egy kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, és még forrón, folytonos keverés közben a habba öntjük, és kihűlésig folyamatosan kevergetjük. A sűrű habba belekeverünk 5 dkg-nyi ribiszkevelőt, és még egyszer felkeverjük. Egy üvegtálba simítjuk a hab felét, rárakunk 15 db babapsikótát, ribiszkelével meglocsoljuk. A többi habot ráhalmozzuk, darált dióval, friss ribiszkeszemekkel díszítjük.


Ribiszkehab

2 tojássárgáját 5 dkg cukorral, 10 dkg ribiszkevelővel és kevés citromlével jó sűrűre keverjük. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórunk 5 dkg cukrot, és nagyon keményre verjük. Könnyedén a kikevert ribiszkevelőhöz keverjük. Poharakba tesszük, ribiszkeszemekkel díszítjük, és ostyával tálaljuk.


-=255=-



1998. július 06., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület