CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

,,A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében"
Kézműves vásár-, kiállítás és konferencia
július 9-11 között

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége, a Kézműipari és az Idegenforgalmi Kollégium, valamint a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége szervezésében IV. alkalommal rendezik meg a “A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében" elnevezésű kézműves vásárt, kiállítást és konferenciát. A rendezvénysorozat Sopronban, 2004. július 9-11-e között kerül lebonyolításra.

Az MKIK Kézműves és Idegenforgalmi Kollégiuma négy évvel ezelőtt indította útjára ezt a programsorozatot, melynek Eger, Kecskemét és Esztergom után idén Sopron, a “Civitas Fidelissima" (a leghűségesebb város) ad otthont.

A kézművesség a magyar államalapítás óta meghatározó szerepet játszott a Kárpát-medence népeinek életében, hozzájárult az emberek életszínvonalának fokozatos emeléséhez, de jelentős volt a szerepe az itt élő embercsoportok kulturális és közösségi normáinak kialakításában, fejlesztésében.

A rendezvénysorozat július 9-én, pénteken 17.00 órától Fő téri folklórműsorral kezdődik.
A kézműves vásár ünnepélyes megnyitására július 9-én, pénteken 19.00 órakor a Fő téren kerül sor.

Szombaton, július 10-én  a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ I. szintjének előterében a kézműves kiállítást és a konferenciát Dr. Parragh László, a MKIK elnöke nyitja meg.
Köszöntőt mond Walter Dezső polgármester, Horváth Vilmos, a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskdelemi és Iparkamara elnöke.

11.00 óráig plenáris ülés zajlik, amelyen előadást tart Juhász József, a MKIK alelnöke, a Kézműves Kollégium elnöke és Székely György, a Turisztkai Hivatal vezetője.

A továbbiakban 11.20 -13.30 óra között szekcióülések zajlanak majd A kézművesség múltja és jelene, jövője az EU tükrében (Előadók: Hefter József, BKIK, Bihall Tamás, BOKIK, Mag. Peter Wrann, Wirtschaftskamer Burgenland), A turizmus helyzete, kitörési lehetőségei, kapcsolódási pontok a kézművességhez (Előadók: Hegyi Zsuzsa, Dél-dunántúli Reg. Marketing Igazgatóság, Kiss Sándor Vas MKIK), A kézművesség és tudomány (Előadók: Gerhard Sperl, Leoben, Domonkos Ottó, Sopron, Szulovszky János, Gömöri János, régész,  Wanek Ferenc múzeuológus, Erdély) témakörökben.

Vasárnap, július 11-én 9.00 órától a Fő téren kiakodóvásár, fúvószenekarok, kultúrműsor szórakoztatja a közönséget.

Mindhárom napon a résztvevőket folyamatosan szervezett programok várják; többek között: reggeli zenés ébresztő, a,,Művészetek utcája" a Templom utcában, a,,Jó Pofa Sörök" terén hangulatos programok, ,,Borok utcája" a Kolostor utcában, múzeumlátogatások, a fertőrákosi kőfaragóverseny.



2004. jĂşlius 06., kedd 10:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület