CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

VOLT - START!

Programsátorok 4000 négyzetméteren, 600 négyzetméternyi színpad, 200 ember hat napi munkája … és … megkezdődött a 12. VOLT Fesztivál a Lővér Kempingben. A 12. multikulturális fesztiválra az idén 30 ezer látogatót várnak, az első látogatók már szerda délután megérkeztek.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán fesztiváligazgatók szerdán a sajtó képviselőit vezették körbe a Lővér Kempingben épülő VOLT-birodalomban, amikor a soproni Lővér kemping csendjét még a finisében lévő munka zaja verte fel, hogy aztán csütörtök délutántól három napon át az önfeledt szórakozók zaja váltsa azt fel. A koncertek zajszintjét egyébként egy Magyarországon egyedülálló hangtechnikával igyekeznek mérsékelni. A nagyközönség elől elzárt területeket 160 darab, egyenként három és fél méteres elemből álló kerítéssel veszik körül. A közel 150 millió forintos költségvetésű fesztivál felépítményeit 16 kamion szállította a helyszínre.

A 150 produkció sztárjai a világ 14 országából érkeznek, a legtávolabbiak Detroit-ból és Kubából. Utóbbiak, a Cuban Grammy koncertjén várhatóan a kubai nagykövetség delegációja is képviselteti magát.

Mivel tavaly sok kényelmetlenséget okoztak a kempingbe hajtó autók, idén a zenekarok is csak előtt egy órával a fellépés hajthatnak be autóval a helyszínre – mondták el a szervezők a bejáráson. Emellett nagyobb figyelmet fordítanak majd a VOLT-osok biztonságára, akikre 120 biztonsági őr és 30 fős egészségügyi személyzet vigyáz. A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a 06 20 / 321 2000-es számon érhetők el. A fesztivál területére nem vihető be üvegpalack, szúró-, illetve ütőeszköz. A szórakozók számára kétszer annyi zuhanyozót és mellékhelyiséget, a mozgáskorlátozottaknak pedig - az ingyenes belépő mellett - speciális illemhelyet biztosítanak a fesztiválon.

A Kisalföld Volán 23 óra 20 perckor különbuszt indít a Löverekbe, ami 23 óra 40-kor indul vissza; valamint szükség esetén mentesítő járatokat is indítanak.

Bővebb információ: www.sziget.hu/volt

Tóth Anita Lilla



2004. július 08., csütörtök 20:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület