CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

"A Kézművesség 1000 éve a Kárpát-medencében” - Kézműves vásár, kiállítás és konferencia
Tisztelgés a város ezeréves soknemzetiségü kézművessége előtt

,,A hagyományos soproni üdvözlet a csokor erdei ciklámen, egy pohár kékfrankos és egy maréknyi szelídgesztenye helyett fogadják szeretettel a házigazda Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntő sorait.

Sopron ősi cimerképéhez híven a múltban és jelenben is nyitott kapukkal és nyílt szívvel köszönti és fogadja vendégeit, így a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2004. évi egyik legjelentősebb eseménye a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében" kiállítás, konferencia és a kézműves vásár résztvevőit és látogatóit is.

Történelmi múltunk iránti tisztelgés és jelkép is, hogy az egyesült Európában az elsőként alapított soproni Kamara adhat otthont e rendezvénynek. Tisztelgés ez a város ezeréves soknemzetiségü kézművessége és épülő, szépülő jelene előtt. Aki hozzánk látogat, nem mérheti az időt; a város megannyi kincse gazdag múltját idézi, beszélnek a kövek, az ívbe hajló szűk utcák az álmodó terek...
Szívből kívánom, hogy érintse meg Önöket is e hangulat, jelentse Sopron a folyamatosságot, a múlt megbecsülésén épülő jövőt, a kaput Európába, a várost, ahova mindig „visszavárjuk".

Érezzékjól magukat és vigyék el Sopron jó hírét!
Horváth Vilmos a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke"

Az esemény alkalmára a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Krónika címmel kiadott alkalmi kiadványban jelentek meg Horváth Vilmos kamarai elnök fenti, a rendezvényre hívó, a rendezvényt ajánló sorai.

***

A borongós időjárással dacolva, némi technikai akadályok leküzdését követően ma este hivatalosan is megnyitották "A Kézművesség 1000 éve a Kárpát-medencében” Kézműves vásár, kiállítás és konferencia kézműves és kirakodóvásár, valamint Fő térre tervezett szórakoztató műsor részét.

Hangulatteremtő folklórműsor, mazsorettek bemutatója, majd a hivatalos megnyitót követően a Juice együttes koncertje szórakoztatta az egybegyűlteket.
A megnyitón Kalmár István alpolgármester, Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, majd Horváth Vilmos a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a három napig tartó rendezvényt és a közönséget. Kalmár István és Horváth Vilmos egyaránt a soproni kézműves és iparos hagyományok fontosságáról szólt.
A magyar kézművesség története egybeforrott az ezeréves Magyarország történetével, a magyar mesterember mindig is tekintélynek örvendett Európában - fejtette ki Paragh László, aki a kézművesség több mint ezer éves folyamatos jelenlétére utalva a 625 évvel ezelőtti iparosösszeírást is említette, azokból az időkből, amikor Sopron 4000 lakosának több mint 30 százaléka iparos volt. Harminckét szakma volt jelen az akkori Sopron életében, akik között a posztóvágó iparosok számítottak a leggazdagabbaknak.

Eger, Kecskemét, Esztergom után Sopron negyedikként ad helyet a nagyszabású rendezvénysorozatnak, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iiparkamara Kamara együtt szervez az érintett területi kamarával.
Ez alkalommal a történelmi Belvárosban a Művészetek utcája (Templom utca) a Borok utcája (Kolostor utca), A ,,Jó Pofa Sörök Tere" (a Fő téren), Fertőrákoson az Európai Kőfaragó Fesztivál várja az érdeklődőket. (Részletes program a Kamarai rovatban és Programajánlóban található.)
A kézműves szakma kpviselői holnap délelőtt 9.30-tól pedig kézműves kiállításon és konferencián találkoznak.

19.00 órakor a Deák téren Európa Kő-avatásra kerül sor, miközben a nap folyamán a Fő téri színpadon zene és tánc váltja majd egymást.
Vasárnap délelőtt a Fő téri színpadon a népművészeti műsor folytatódik.

"A Kézművesség 1000 éve a Kárpát-medencében” Kézműves vásár, kiállítás és konferencia
letölthető részletes programja

Tekintsék meg képripotunkat!




2004. jĂşlius 10., szombat 00:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület