CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Görögország Európa trónján

Focinapló - 2004. Június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 1. Kínában játszott barátságos mérkőzést a magyar válogatott, hasonló erők kiegyensúlyozott küzdelmében a vendéglátó csapat 2:1-re legyőzte hazánk nemzeti tizenegyét.

június 6. Újabb barátságos nemzetközi találkozó, ezúttal Kaiserslauternben a német válogatott volt az ellenfél. A mérkőzés bohózattá alacsonyodott, ellenben kisebb világszenzáció született, mivel a Matthäus által dirigált magyar válogatott Torghelle két találatával 2:0-ra legyőzte az igen gyenge német csapatot. A sajtó frenetikusan ünnepelte a magyar válogatottat …

június 12. Portugáliában megkezdődött az Európa Bajnokság. Az első szenzáció már a nyitómérkőzésen megesett, mikor is Görögország 2:1-re verte a házigazda (és favorit) portugál csapatot. Az első kör slágermérkőzésén Franciaország az utolsó percekben fordítva 2:1-re verte Angliát Zidane két gyors góljával, Svédország pedig Larsson csodálatos góljaival 5:0-ra ütötte ki Bulgáriát.

június 17. A második csoportkörben Anglia simán 3:0-ra elintézte Svájc gyengécske csapatát, a Horvátország – Franciaország (2:2) találkozó változatos küzdelmet hozott, míg a torna legjobb találkozója az igen színvonalas Csehország – Hollandia (3:2) összecsapás volt, ahol a csehek 1:2-ről tudtak fordítani.

június 23. A harmadik csoportkörben hullottak a “nagyok”, Portugália 1:0-ra legyőzte, és ezzel kiestette Spanyolországot, változatos és sorsdöntő mérkőzésen Anglia 4:2-vel bebiztosította a továbbjutást Horvátország ellenében. Olaszország győzelme ellenére egy “bundagyanús” skandináv 2:2 után kiesett, Németország pedig egy erős csoportból viszonylag simán búcsúzott.

június 27. A negyeddöntők is ontották az izgalmakat és a meglepetéseket. Portugália 2:2 után drámai tizenegyeslövésekkel ejtette ki Anglia csapatát, Görögország pedig taktikus küzdelemben a címvédő Franciaországot. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt eddig Csehország nyújtja, mostantól ők a favoritok.



2004. július 12., hétfő 09:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület