CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Csornán vasárnap este fél tízkor 74 éves anyósa konyhakéssel egy alkalommal hastájékon szúrta 34 éves menyét. Az fiatalasszonyt - a májat és tüdőt ért szúrás miatt - életveszélyes állapotban a csornai, majd a győri kórházba szállították és azonnal megműtötték. Állapota stabil.

Az eddigi vizsgálat szerint a fiatalasszony a növényeket gondozta és virágokat öntözött. A velük egy házban élő anyósa odament hozzá, közöttük szóváltás alakult ki. A vita során az idős asszonyt menye feltehetőleg vízzel öntötte le és az öntözőkannával meg is ütötte. A szóváltást és dulakodást a néni is elismerte, de állítása szerint másra nem emlékszik. Az még nem tisztázott, hogy került hozzá a menyénél lévő12 cm pengehosszúságú konyhakés. Az esetnek szemtanúja nem volt.

A főkapitányság vizsgálati osztálya a 74 éves anyós ellen életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - folytatja a vizsgálatot.

A téesz jogutód nélküli megszüntetése mellett döntött a peresztegi Szabadság Mezőgazdasági Szövetkezet tagsága. A megyei cégbírósághoz pár napja benyújtott dokumentum jóváhagyása után lezárul a falu egyik, több mint öt évtizedig tartó fejezete.
Peresztegen vegyes érzelmeket váltott ki, hogy a 24 fős tagság önszántából megszünteti az 1950-ben alakított mezőgazdasági szövetkezetet.

Sopronban négynapos rendezvényt tartottak a Kárpát-medencei kézművesség ezer éves tiszteletére. A konferenciákkal, kiállításokkal, utcai látványosságokkal tarkított program sok ezer embert vonzott Sopronba. Csütörtöktől vasárnap délutánig megnyílt a „művészetek utcája” a „jó Pofa Sörök tere” és a „Borok utcája” is.

Sopronban és környékén közel nyolcvan résztvevővel zajlott le az 1929-es brennbergi verseny emlékére rendezett nemzetközi veterán autós-motoros rali a hétvégén. A Sopront és a Fertő parti településeket, valamint Brennbergbányát is érintő kétnapos túrán a magyar versenyzőkön kívül részt vettek osztrák, német és ukrán kollégáik is.

80 millió forintot nyert egy pályázaton Sopron, melyet az új, egyébként 200 millió forintba kerülő szennyvíz-közmű beruházásra fordíthat. Hruby József alpolgármester elmondta, hogy ezzel a pénzzel a Tómalmi Telek sori szennyvízberuházást tudja a város segíteni.

Új, az uniós elvárásoknak megfelelő játszótér építését kezdik meg a közel jövőben a Kodály téren. A játszótéren külön szórakozhatnak majd a legkisebbek és a nagyobb gyermekek. A biztonságos, esztétikus játszó helyet kerítéssel veszik majd körül. Átadását augusztus 8-ára tervezik.



2004. jĂşlius 13., kedd 16:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület