CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz nehezményezései és javaslatai

A Fidesz nehezményezései és javaslatai

- Nem a soproniak javát szolgálja a ,,repi" vendégház - mondta Abdai Géza frakcióvezető, a Polgári Összefogás frakciója nevében mai sajtótájékoztatóján.
A helyi ellenzék nehezményezi, hogy a  soproni Villa sor 4. szám alatti, alapos felújításra váró, jelenleg önkormányzati tulajdonú villát a szocialista városvezetés reprezentációs célokra szeretné felhasználni, mint ahogyan azt , hogy minderről a helyi napilapból szereztek tudomást.

Abdai Géza

A Polgári Összefogás a helyi lapból úgy értesült, hogy a város 80-90 millió forintot kitevő költséggel szeretné felújítani az ingatlant, amelybe aztán a városba érkező  magas rangú politikusokat és az önkormányzat vendégeit szállásolná el.

A Fidesz ,,ellenzi a rongyrázást" - jelentette ki Abdai Géza, hozzátéve: az elmúlt másfél év alatt 3,5 milliárd felvett hitellel a város eladósodott, ezért ,,a villát ne repizésre, hanem a soproniak javára használjuk", annál is inkább - tette hozzá a képviselő – hogy vendéglátásra  kitűnő színvonalú szolgáltatást nyújtó szállodái vannak a városnak.

A Fidesz több közhasznú felhasználásra javaslatot is tett például nyilvános árverésen történő értékesítésre, és a befolyt összegnek a város javát szolgáló cél érdekében történő felhasználására, vagy piaci alapon kialakított önkormányzati bérlakásokra, vagy önkormányzati közhasznú intézmény elhelyezésére, amelyek a Fidesz szerint mind jobb megoldást jelentenének a bevételt nem hozó ,, elfogadhatatlan rongyrázás" helyett, amely a  80-90 milliós költség mellett a fenntartási költségkkel is sújtaná a várost..
Újságírói kérdésre válaszolva Abdai Géza azt is kifejtette, hogy az idei költségvetésnek nincs az említettekre vonatkozó tételsora.
T.É.



2004. jĂşlius 13., kedd 22:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület