CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz a Médiatörvényre hivatkozik:

A Fidesz a médiatörvényre hivatkozva a nyilvánossághoz, és egyben az ORTT-hez fordul

,,A józan ész szerint sem helyes, nem is törvényes és politikailag is elfogadhatatlan, hogy a soproni televízió nem jelenik meg a Fidesz helyi képviselőcsoportjának a sajtótájékoztatóján" - fejtette ki a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nevében mai sajtótájékoztatóján Abdai Géza frakcióvezető, aki nehezményezte, hogy a ,,helyi kábel televízió a Fidesz képviselőinek sajtótájékoztatóján nem jelent meg, és nem is tudósított az ott elhangzottakról."

Továbbá Abdai Géza arról is tájékoztatta a sajtót, hogy az elmúlt napokban a helyi televízió vezetője levélben arról értesítette a Fideszt, hogy a jövőben ,,nem tud a sajtótájékoztatókon megjelenni."

A Fidesz a helyzetet elfogadhatatlan diszkriminicáiónak érzi, ezért a nyilvánossághoz és az ORTT-hez fordul.

Abdai Géza hozzátette:
- A helyi kábeltévé 30 millió éves támogatást kap az önkormányzattól, amely összegért közszolgáltatást vállalt, elfogulatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatást a soproni közügyekről.
Abdai Géza véleménye szerint ,,elfogadhatatlan, hogy az adófizetők pénzéből csak a szocialista városvezetésnek biztosítsanak megjelenési lehetőséget", ezért kéri, hogy a helyi kábeltévé a korábbi gyakorlat szerint tájékoztassa a soproniakat a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

A Sopron Televízió jelen lévő szerkesztője kérdéséhez kapcsolódóan elmondta: ,,a kábeltelevízió minden párt számára heti rendszeres megjelenést biztosított", Abdai Géza a médiatörvény I. szakasz 4. bekezdését idézve rámutatott: az időszerűség követelményének nem felel meg a televízió által közölt, heti rendszerességet és időpontbeli rögzítettséget jelentő, a kábeltévé által meghatározott szerda délelőtti időpont.

A helyi televízió szerkesztője a továbbiakban rákérdezett arra, hogy a kifogásolt Fidesz sajtótájékoztató-alkalmakon, amikor a Soproni Televízió nem jelent meg, milyen más médiumok kaptak még meghívót, és a többi szintén meg nem jelentekkel –– az MTV Regionális Stúdiójának dolgozó Pannonia Sopron Kft. Médiaszolgáltatóval, és a  Hír Televízióval –  szemben is ORTT vizsgálatot kezdeményez-e a Fidesz?
,,Vagy számukra elnézik azt a szerkesztői szabadságot, amely eldönti, hogy ő mit tart fontosnak?" - hangzott az újságírói kérdés.

Abdai a Médiatörvény 23 szakasz.2 bekezdését idézve kifejtette, hogy ,,a vételkörzetben élők életét jelentősen befolyásoló eseményekről kell tudósítani", ezért a Fidesz úgy gondolja, hogy a Soproni Televízió elsődlegesen az, amely a vételkörzetben élőkhöz eljut.
- Nem a sajtótájékoztató esemény - válaszolta újabb kérdésre a képviselő – hanem az, ami ott elhangzik - vélte.

T.É:



2004. jĂşlius 17., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület