CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni marhahús - Szanatórium - eladó - Jótékonysági hangverseny


Továbbra is mintegy 260 millió forinttal tartozik beszállítóinak a Soproni Marhavágó Kft. A társaság június óta nem fizet a leadott állatokért. A Marhavágó Kft. új tulajdonosa a felhalmozott tartozásnak csupán 50%-át térítené meg, ezt azonban a beszállítók nem tartják elfogadhatónak.

A gazdák és a kereskedők január óta több mint tízezer vágómarhát adtak le a soproni húsüzemben. Ezek értékét májusig meg is kapták, azóta azonban szünetel a kifizetés. A Cyberpress információja szerint a tulajdonos Pick Rt. a Beef Invest Kft.-nek adta el üzletrészét, az új tulajdonos azonban csak a tartozás felét fizetné ki, azt is novemberi határidővel. Giczi Pál, a Farmer Kft. ügyvezetője kérdésünkre azt mondta: "Mi a 100%-os értékű vágómarhát hoztuk ide a vágóhídra, úgy tudjuk, hogy annak a húsát 100%-ban el is tudták adni, megfelelő áron. Szeretnénk hát vágóállataink teljes értékét megkapni." A beszállítók szerint etikátlanul járt el a Pick Rt., amikor tudtuk nélkül értékesítette soproni érdekeltségét. Bolla Tibor szerint - akinek csaknem 80 millió forinttal tartoznak -, a Pick Rt. olyan tevékenységet folytatott, amellyel embereket, családokat tett tönkre; az eladási botrányt pedig törvényes rablásnak mevezte. A Cyberpress úgy tudja: az új tulajdonos Beef Kft. cégbejegyzése még nem történt meg. A társaság megbízottja szerdán Sopronban folytatott eredménytelen tárgyalásokat a beszállítókkal.

Vevőre vár az egykori Gyermekszanatórium Sopronban. A Lövérekben évek óta kihasználatlanul álló ingatlant a tulajdonos Nyugat-Magyarországi Egyetem - a korábbi tervekkel ellentétben - mégsem oktatási célra hasznosítja.
A Lövér körút és a Villa sor közötti háromszintes épület, valamint a hozzá tartozó négyezer négyzetméteres kert csaknem kilenc éve áll üresen. Az értékes ingatlant most - eredeti terveitől eltérően - mégsem oktatási célra alakítja át, hanem értékesíti a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Az átalakítás munkálatai ugyanis mintegy 500 millió forintba kerülnének. A Cyberpress úgy tudja, hogy eddig tízen érdeklődtek az épület megvásárlására. Hivatalosan augusztus végén hirdetik meg az eladást.

Tóth Anita Lilla


Jótékonysági hangverseny az Ebenfurth-i kastély javára A Soproni Zongorafesztivál keretében, július 24 este fél nyolctól a Soproni Liszt Akadémia művészeinek közreműködésével jótékonysági hangverseny rendeznek az Ebenfurth-i kastély javára. A koncert helyszíne: Ebenfurth, Gemeindesaal



2004. július 23., péntek 16:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület