CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Gálosi kulturális fesztivál

Walter Dezső polgármester vendégeként, idén hatodik alkalommal tartott sajtótájékoztatót a soproni Városházán Matthias Achs, Gálos(Gols) polgármestere, aki az általa képviselt burgenlandi településen rendezett kulturális fesztiválra hívta a soproniakat.


Christian Frölich titkár, Walter Dezső Sopron polgármestere és Matthias Achs Gols polgármestere

A gols-i polgármester kifejtette: történelmi pillanat a sajtótájékoztató a két település együttműködésében.,,Az uniós csatalkozás után "egy hajóban utazunk" - mondta – a cél a közös múlt és jövő összekapcsolása.
A barátság és együttműködés példájaként értékelt vásári eseményt, a kulturális nyár programokat, EU 25-Kultúra Európában és területi borkóstolóból álló rendezvénysorozatot 2004-ben 37. alkalommal rendezik meg. Idénre az 1989 óta magyar partnerkapcsolatokkal is rendelkező Pannonia vásár már nem csak Burgenland, hanem Kelet-Ausztria rendeztvényévé nőtte ki magát. A turizmus és kultúra egyre jelentősebb, gazdaságra is kiható szerepét értékelve Matthias Achs elmondta: az osztrák és a magyar turizmus összekapcsolásáról, az úthálózat javításának lehetőségeiről is tárgyalt Walter Dezső polgármesterrel.

Matthias Achs szerint a 3500 lakosú településen az 1100 háztartás és 400 borász bortermelése a legnagyobb Ausztriában, a háztartások fele kizárólag ebből a tevékenységből él.

A Cyberpress kérdésére válaszolva a gálosi polgármester kifejtette a kereskedelem erősítését célzó, határon átnyúló projektek létrehozásának fontosságát.
Walter Dezső, Sopron polgármestere úgy gondolja: az erős falvak és a kis lépések politikája viszi előre az együttműködést, kiemelte: a Kékfrankos Fővárosa címmel, EU tagként Sopron szerepet kíván vállalni a közös borvidék létrehozásában, és ennek központjává kíván válni.

tsz



2004. jĂşlius 27., kedd 23:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület