CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

"A következő látványos esemény a nagy-nagy zabálás volt, mindenki elképzelheti, több ezer ember nekilát enni..."

Halhalál minden mennyiségben

A legfatálisabb hiba, amit stoppos elkövethet, hogy szombat délelőtt kialvatlanul, másnaposan és zuhanyozatlanul indul el Délkelet-Magyarországra. Ennél már csak egy kicsit durvább, ha nem képes tanulni az előző nap tapasztalataiból, és a következő reggelen hasonló állapotban, zuhogó esőben próbál eljutni a Balatonra. A különbség csupán annyi, hogy az utóbbi legkevésbé sem sikerült, az előző igen, de milyen áron; Mezőtúr-Baja távolság (202 km) nyolc óra alatt. Az egyetlen enyhítő körülmény, hogy aki még sosem járt Baján - Halászlé-ünnepélyen - az nem láthatta a földkerekség legvidámabb poklát.


Az említett esemény szombaton este hat órakor kezdődött azzal a momentummal, hogy a Szentháromság téren közel kilencszáz apró tüzet gyújtottak meg, közel kilencszáz kondér alatt a minden bizonnyal mazochista hajlamú szakácsok. A hatás szinte leírhatatlan, a teret percek alatt elborította a vágnivaló füst, a látótávolság jelentősen lecsökkent, a hőmérséklet több fokot ugrott. Ez a jelenlevőket szemlátomást nem zavarta, kis társaságunk ellenben több ízben sírva fakadt, mire sikerült egy viszonylag füstvédett sörözőbe menekülni. Nemdohányzó helyiségbe. A rákövetkező másfél órát itt böjtöltük ki, csak kisebb, lélegzetvisszafojtott portyákat megengedve, azzal az egyetlen céllal, hogy betetkintést nyerhessünk a halászléfőzés titkaiba. A halászléfőzés kulcsa a füst, ennyi biztosnak tűnik, ez pedig túladagolásban volt jelen.

 

Ezen túl semmi sem, ugyanis a helyszínen kizárólag a felforralást hajtották végre, az összes többi mozzanat titok.
A következő látványos esemény a nagy-nagy zabálás volt, mindenki elképzelheti, több ezer ember nekilát enni... Az est fénypontjának a rendezőség minden bizonnyal a könnyűzenei blokkot tűzhette ki, bár nem egészen világos, hogy miféle hangulat lehetett a cél olyan előadókkal, mint a Ces't la vie, meg az Ámokfutók, meg az utolsóként szereplő nevesincs lakodalmas rock-formáció. A koncepció talán szélesebb réteg figyelmének felkeltése lehetett, OK, érthető -, de milyen áron? Annyi baj legyen, a Ces't la vie-t még megnézegettük, az átlagéletkor rendhagyó módon harminc körül volt; a tizenkét éves cicababákkal, tinifiúkkal, és az őket pesztráló szülőkkel együtt. Egész soká' bírtuk, azután menekülés; a változatos mértékben leittasodott háziférfiak ismeretsége, boruk, bodzapálinkájuk (!!!) kicsivel nagyobb kalandnak ígérkezett. Menekültünk volna, de helyette húszperces közelharcba bonyolódtunk a bámész tömeggel. Mindegy, kijutottunk.
A rendezőségnek a hangulat hazavágására irányuló törekvése teljes kudarcba fulladt, a rákövetkező népzenei blokk (moldvai, görög, sokféle, apró amnézia /bodzapálinka.../) végül hatalmas örömünnepbe torkollt, ki tudja meddig.

Innentől káosz és zűrzavar. Ami biztos, hogy a reggel a Sugovica partján lelt, nejlonzacskóba rejtett halászlé-maradékkal, csepegő esővel, észbontó fejfájással.

zs88



1998. jĂşlius 15., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület