CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Brazília lépett Dél-Amerika trónjára

Focinapló - 2004. Július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 1. Portugáliában már az elődöntőknél tartanak a megmaradt résztvevők, itt a házigazda Portugália egy élvezetes meccsen 2:1-re túllépett Hollandián, a másik ágon pedig Görögország komoly meglepetést okozva intelligens futballal kiverte az utolsó favoritot is, mivel hosszabbításban 1:0-ra nyert Csehország ellenében.

július 4. Az Európa Bajnokság döntőjében megismétlődött a nyitómérkőzés felállása, a házigazda Portugália a kezdetben esélytelennek tartott Görögországgal csapott össze. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, melyben végül ismét csak a fegyelmezetten játszó görögök jutottak a mennybe, és lettek 1:0-ás győzelmükkel Európa bajnokai.

július 14. Megkezdődtek az UEFA-kupa selejtezői, idén a Kispestnek már egészen korán be kellett szállnia, azonban vette az első akadályt, még ha nem is túl meggyőzően. Az örmény MIKA Asztarak ellen idegenben 1:0-ra győzni tudott, majd egy hazai 1:1-el a továbbjutást is bebiztosította a budapesti csapat.

július 19. Véget értek a Copa Amerika csoportmérkőzései, hiába fogadkoztak a kiscsapatok, föleg a házigazda Peru, de igazán nagy meglepetés nem történt, az elődöntőkben Brazília büntetőkkel (1:1 után) kiverte Uruguayt, míg a másik ágon Argentína sima 3:0-al küldte haza Kolumbia csapatát.

július 27. Szuperrangadóvá vált a Copa America ez évi döntője, a rendes játékidőben Brazília 2:2-re jutott Argentínával, mivel azonban Dél-Amerikában nincs hosszabbítás, ezért büntetőrúgások következtek, melyben végül Brazília diadalmaskodott.

július 30. Igazi szenzáció történt a Libertadores Kupa tekintetében is. Itt idén egy “névtelen” kiscsapat, a kolumbiai Once Caldas diadalmaskodott, a döntöben legyőzve az argentín Boca Juniors gárdáját.



2004. augusztus 03., kedd 10:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület