CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Széchenyi emléktúra: veterán autós találkozó- Felújítások az evangélikus temetőben- Új állatritkaságok a győri vadasparkban- 12. országos vadászati, halászati, természetvédelmi képzőművészeti tárlat

Széchenyi emléktúra - veterán autós találkozó. Cseh, osztrák és magyar old timerek hat nap alatt 720 kilométert tesznek meg magyar és osztrák tájakon a Sopron központtal szervezett Széchenyi emléktúra keretében.
1911-es Opel Torpedo, Mercedes Cabriok, eredeti Ford T-modell is látható a guruló múzeumban.
A túrára az 1945 előtt gyártott járművek nevezhettek be.
Ugyan a soproni rajtot egy hatalmas vihar előzte meg, de az emléktúra résztvevői elindultak az ausztriai Fraknó vára, valamint Kismarton felé.

Felújítások az evangélikus temetőben Tízmilliós nagyságrendű költséggel folyik a soproni evangélikus temető ravatalozójának belső felújítása, amellyel egyidőben a temető – hetven autó számára helyet biztosító – parkolója kialakítására is sor kerül. A soproni önkormányzat és az evangélikus egyház közötti köztemetői szerződés alapján a város hatmillió forinttal támogatja a felújítási munkálatokat.
A kéthónapos munka során a ravatalazó-belső és a százéves oltár restaurálása mellett korszerűsítik a villamoshálózatot, és a világítást.

Több állatritkasággal gazdagodott a győri vadaspark A győri állatkert vásárolta meg a csődeljárás alatt álló osztrák szafaripark Rotschild-zsiráfját, amelyet a múlt hét folyamán már át is szállítottak új lakóhelyére. A csaknem ötméteres és hétszáz kilós állat befogása és szállítása nem volt könnyű feladat, amúgy szakemberek és újságírók népes csapata is asszisztált a művelethez.
A hétéves, Fabio névre hallgató zsiráfbikát 7500 eurórért vásárolták meg.
A szafaripark felszámolásával a győri vadaspark további állatritkaságokkal is gazdagodott a szabályosan és szakmai szempontokat is messzemenően érvényesítő licit során.

A 12. országos vadászati, halászati és természetvédelmi képzőművészeti kiállítás A soproni Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) Barátossy Gábor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője ajánlásával nyílott meg a 12. országos vadászati, halászati és természetvédelmi képzőművészeti kiállítás. A tárlatot a Békés Megyei Képtzőművészeti Szabadiskola Egyesület Alkotótábora résztvevőinek munkái alkotják, és augusztus 24-ig szerda kivételével, naponta 13.00 és 18.00 óra között tekinthető meg.



2004. augusztus 08., vasárnap 17:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület