CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Vers, széppróza, dráma írásra - Környezetkultúra: írásos dolgozatok, fotók - EUPROM: Uniós pályázatíró és programmenedzser képzés- II. Gösser Természetfotó-pályázat- A Magyar Kultúra Emlékkönyve

Pályázat vers, széppróza, dráma írásra
A budapesti székhelyű Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a kolozsvári Bretter György Irodalmi Kör pályázatot hirdet 28. életévüket be nem töltött alkotók számára az alábbi kategóriákban: I. Vers; II. Széppróza; III. Dráma.

A díjazottak önálló kötet megjelentetésére kapnak lehetőséget a Fiatal Írók Szövetsége FISZ Könyvek sorozatában. Az I. kategóriában verseskötettel, a II. ketagóriában regénnyel vagy novelláskötettel, a III. kategóriában tetszőleges drámai művel lehet pályázni. Minden benyújtott pályaműnek korábban nem publikált írásnak kell lennie. A pályázathoz szükséges egy rövid önéletrajz, a pályaműveket a FISZ kutatóriuma bírálja el. A pályaműveket nyomtatott és elektronikus formában az alábbi címre küldjék: FISZ – 1072 Budapest, Akácfa u. 20., 1462 Budapest, Pf. 629. E-mail: fisz@racio.hu. A pályázat postára adásának határideje: 2004. szeptember 20. Barabás Blanka.



Környezetkultúra
A környezetkultúra siralmas helyzetét látva, a hazai szemléletváltozás elősegítése céljából a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata és Zöld Tagozata

Környezetkultúra
címmel országos pályázatot írnak ki

általános iskolások, középiskolások, egyetemisták, dolgozók, nyugdíjasok számára

Írásos dolgozatokkal és fotókkal lehet pályázni, az alábbi témakörökben:

  1. a környezetkultúra hazai és nemzetközi helyzetének bemutatásával (a közvetlen vagy a tágabb környezetből vett gyakorlati példákon keresztül),
  2. a környezetkultúra színvonalának emelésére a környezettudatos nevelés és a szakmai-politikai döntéshozás számára javasolt megoldások felvázolásával,
  3. fényképek (öt fekete-fehér vagy színes fénykép: min. 13 cm x 18 cm-es papírkép vagy elektronikus kép) beküldésével, amely hazánk egy-egy természeti értékét vagy bántó környezetszennyezését mutatja be.
A pályázatokat postai úton az alábbi címre kérjük eljuttatni, legkésőbb 2004. szeptember 15-i határidőig: Andrássy Péter, 9401 Sopron, pf. 191.

Az elektronikus pályázatok a sopron@fidesz.hu címre küldendők. Minden pályázó emléklapot kap.

A pályázatokat a Sopronban 2004. szeptember 17-én megrendezendő Környezetkultúra c. konferencia előadói értékelik. Kategóriánként legalább három pályamű könyvjutalomban részesül.

Pálinkás József
Medgyesy Balázs
a Kulturális Tagozat elnöke
a Zöld Tagozat elnöke



EUPROM - Európai uniós pályázatíró és programmenedzser képzés
Intézmény:
Képzés helye: IMFA-székház, Budapest VI. ker. Munkácsy M. u. 16.
Képzés ideje: 2004. szeptember 9.
Jelentkezés határideje: 2004. augusztus 23.
Rövid leírás:

A 80 és/vagy 140 órás intenzív, kiscsoportos, gyakorlat-orientált képzés az európai uniós támogatási rendszerekkel, a projektmenedzsmenttel, a partnerkeresés és a pályázatírás rejtelmeivel ismerteti meg részletesen a tanfolyam résztvevőit. Célunk, hogy az európai uniós csatlakozással megnyíló pályázati lehetőségeket minél hatékonyabban tudják kihasználni a hazai vállakozások, civil szervezetek és a gazdaság egyéb szereplői, és az így megfinanszírozott projekteket az uniós szabályoknak megfelelően sikeresen tudják megvalósítani. Képzésünket és intézményünket a Felnőttképzési Akkreditáló Testület akkreditálta.
Jelentkezés címe: Jelentkezési lap letölthető: www.euprom.hu.



II. Gösser Természetfotó-pályázat

2003 díjazott: Óh Zsolt: Pitypang (Virágok és növények kategória, 3. helyezett)

Fotózza le, Ön mit lát a legszebbnek a zöldben!

Töltse fel természetfotóit 2004. július 1. és szeptember 30. között, vagy küldje el postán a következő címre:

Gösser Fotópályázat
1365 Budapest 5, Pf. 741

Pályázati feltételek

A Gösser fotópályázatán való részvétel feltétele a 18. életév betöltése.
Pályázni csak saját alkotásokkal lehet. Egy pályázó több alkotással is pályázhat. A 2003-as fotópályázat díjnyertes képei az idei pályázaton nem kerülnek elbírálásra.
A fotópályázaton résztvevő pályázó, képeinek beküldésével hozzájárul azok későbbi, bárminemű, térítésmentes felhasználásához, és ahhoz, hogy a Brau Union Hungária Rt. személyes adatait felhasználhassa és azt harmadik személynek át nem adja. Továbbá hozzájárul, hogy - amennyiben díjazott lesz - neve megjelenjen a Gösser weboldalain és egyéb sajtóanyagokon.

Regisztráció

A képek Internetes feltöltéséhez a pályázónak regisztrálnia kell magát. Felhasználónevet és jelszót saját maga választ. Személyes adatait (név, e-mail cím, életkor, lakcím, telefonszám) a bejelentkezés után bármikor megváltoztathatja.

Képek beküldése

A képek Internetes feltöltéséhez a regisztrált felhasználónak be kell jelentkeznie. Interneten keresztül kizárólag olyan JPG típusú file-ok tölthetok fel, amelyek mérete nem haladja meg a 4 MB-ot, illetve szélességük és magasságuk a 3000 pixel-t. Az állatfotók kategóriába olyan képeket várunk, melyek az állatokat természetes közegükben mutatják. Állatkerti vagy „házi kedvencek" fotóit nem áll módunkban elfogadni.

Postai úton papírképet, diapozítívet, CD-ROM-on elhelyezett digitális fotót vagy digitalizált képet fogadunk el. Kérjük, hogy a pályaművek hátulján, vagy a borítékon egyértelműen tüntesse fel a következoőadatokat:

- Név
- E-mail cím (opcionális)
- Életkor
- Lakcím
- Telefon (opcionális)

A postai úton beérkezett pályaműveket felhasználás után megőrizzük, de nem postázzuk vissza.

Bővebb információ: http://foto.gosser.hu/index.php



A Magyar Kultúra Emlékkönyve
Helyettem írták...
Én is így gondoltam...
Ugyanezt éreztem...

Hányan vagyunk így egy-egy irodalmi élmény kapcsán, az életünk, tanulmányaink során belénk ivódott-égett idézetek citálásakor! Mennyi segítséget, eligazodást jelentettek, jelentenek a magyar irodalom nagy íróinak, költőinek gondolatai, nagy embereink, tudósaink szellemi kisugárzása.

Vajon mennyire élnek bennünk felnőtt fejjel az emlékkönyvekbe írt idézetek? Melyek azok a gondolatok, amelyek végigkísérik életünket? Melyek azok, amelyek mindig felbukkannak, kapaszkodót jelentenek a kilátástalan helyzetekben? Melyek azok, amelyek vigaszt nyújtanak, új próbálkozásra, erőpróbára bíztatnak?

Melyek azok, amelyeket szívesen továbbadnánk - őrző angyalul - az utánunk jövőknek?
Melyek azok a fontos gondolatok, amelyeket kamaszkorunk mindenben újat kereső, lázadó szelleme fedez föl?

Melyek azok, amelyekre azt gondoltuk, gondoljuk, végre valaki kimondja, ki meri mondani helyettünk? Amely a legpontosabban fogalmazza meg érzéseinket, a szerelmet, amelynek mélységét a költő és mi magunk tudhatjuk csak igazán.

Melyek azok a gondolatok, amelyek 2004-ben a legfontosabbak számunkra a magyar irodalomból, a magyar szellemiségből?

A Magyar Kultúra Emlékkönyve címmel a Magyar Művelődési Intézet színházi estet, kiállítást szervez, és album megjelentetését tervezi 2005 januárjában a Magyar Kultúra Napja tiszteletére.

Felhívással fordul mindenkihez a határon innen és túl, hogy képeslapon - a település fotójával - küldje el azt az egy idézetet, amely a legfontosabb számára.

A képeslapra, az idézet és annak szerzője mellett, írja rá nevét, életkorát és címét.

A képeslapot 2004. október 1-ig várjuk az alábbi címre:
Magyar Művelődési Intézet

A Magyar Kultúra Emlékkönyve
1011 Budapest, Corvin tér 8.

Kérjük az intézményeket, szervezeteket, hogy felhívásunkat minél szélesebb körben terjesszék, hogy eljuthasson a legapróbb településig, eljuthasson az iskoláktól-egyetemektől a munkahelyeken át a nyugdíjas közösségekig. (erdely.ma)



2004. augusztus 09., hétfő 00:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület