CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Sziget Fesztivál 2004
Szocializálódni kell

2004. augusztus 9.

Előre leszögezem, hogy a cikkben nem lesz szó sem a csomagmegőrzős lányokról, sem egyéb ismerősökről - ezt leírni Bacsi dolga, - különösen arról a valakiről nem, akinek még a minap megígértem, hogy nem írom bele több cikkembe. Szóval. Próbáljunk meg szocializálódni, holnap véget ér a Sziget, vissza kell szokni a kinti élethez, meg ilyesmik. Vegyünk fel inget, látogassuk meg az igényesebb szórakozóhelyeket, ahol fogyasszunk jeges koktélokat mentalevéllel és lime-mal.

Ha megvagyunk vele, tekintsük meg a Pesti Est színapdon az Alvilági Mókusok és Nagy Feró produkciót. Igen, ők Alvin és a Mókusok, amint feldolgozásokat játszanak, és közben néha bejön Feró, és elénekel egy-két Beatrice számot, alvinos stílusban. Diszkréten bólogassunk az Arrivederci amore-ra és a Száguldás, Porsche, szerelemre, viszont rosszalloan csóváljuk a fejünket, mikor Feró megkérdezi, hogy: ,,Akartok nyolc óra munkát?''. Közönség: ,,Igen!!!'' Feró: ,,Egy f*szt akartok!''. Fuj-fuj.

,,Most már ideje lenne valami emberibb zenét hallgatni, b*zmeg'' - Hallatszik mellőlünk. Értsünk vele egyet, menjünk hát át a Világzenei Nagyszínpadhoz. Csak semmi whiskey-zés a Chumbawambával, és hasonlók, helyette vegyünk részt a BeshodroM zenekar nagysikerű, szaxofonnal, trombitával, és egyéb remek hangszerekkel előadott koncertjén. Ugráljunk kicsit mezítláb, ahogy az első sorban táncoló lányok is teszik, ennyi még belefér a kultúrált ember világképébe.

Tendálódjunk kicsit a Dalmát kocsma irányába, és már-már vegyük észre a hívogató abszintos üveget a pultosok kezében, de ezután inkább riasszon minket vissza az asztalon táncoló részeg németek látványa.

Látogassuk meg inkább a Nagyszínpadon fellépő Basement Jaxx koncertjét. Ezután veszítsük el eddigi hidegvérünket, és térjünk át egyes szám első személybe.

Ez a zene valami fergeteges volt, és nagyon jó a mellé előadott show is. Nem vagyok egy nagy House rajongó (állítólag ez a stílusuk) de az angol együttes olyan számokat játszott, amire nem lehetett nem megmozdulni. Az egész közönség egy emberként ugrált, miközben a színpadon egymást váltották az énekesek, pörgött a dobos, a gitáros, kongás, egy DJ és még ki tudja kicsodák.

Mondjuk a számok szövegéből (ha volt ilyen) annyit értettem, hogy ,,Basement Jaxx'' és ,,Make some noise'', és a színpad hangosítása is hagyot kívánnivalót maga után. És most váltsunk vissza E/1-ből.

A Basement Jaxx-re való egyórás pörgéstől és a koncert alatt, meg úgy egyébként is a Szigeten uralkodó konstans fűszagtól megszédülve hagyjuk el a táncteret, tépjük le magunkról az inget, és kezdjünk el inni. Keressük meg ismerősinket, hogy mindezt velük együtt folytathassuk, hiszen szocializálódni kell. További kellemes szórakozást a hátralévő egy napra!

Kereskényi Balázs



2004. augusztus 10., kedd 16:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület